Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
9.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Sašo Rajsar Asiago Alpska liga HDD Jesenice

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 9.42

6 let, 6 mesecev

Zmago od finala Alpske lige

Jeseničani: S pomočjo občinstva že v torek razrešiti polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
HDD Jesenice Asiago | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Upam, da bomo s pomočjo občinstva že v torek razrešili polfinale," si želi napadalec Jesenic Sašo Rajsar, ki bi se s soigralci že jutri lahko uvrstil v finale Alpske lige.

Hokejisti Jesenic so le še zmago oddaljeni od velikega finala letos vzpostavljenega tekmovanja, v katerega so (bili) vpeti italijanski, avstrijski in slovenski klubi. Trenutno so v igri le še trije Italijani (Asiago, Ritten, Cortina) in edini slovenski predstavnik Jesenice.

Železarjem v polfinalu – igrajo proti Asiagu – kaže dobro. Po treh tekmah vodijo z 2:1 v zmagah in za napredovanje v finale potrebujejo še eno zmago. Vprašanje o finalistu bi lahko razjasnili že v torek, ko bodo ob 18.30 v Podmežakli pričakali italijanskega tekmeca.

Prelomilo se je v drugi tretjini

Tega so v soboto na njegovem terenu premagali z 2:4, odločilna je bila druga tretjina, ki so jo dobili z 1:4.

"Načrtovali smo eno zmago v Italiji. Če tam ne bi zmagali niti enkrat, potem bi bilo nemogoče priti skozi ta polfinale. Super smo odigrali tekmo. V prvih nekaj minutah smo zdržali njihov nalet, morda smo imeli vmes dve, tri minute panike, sicer pa smo imeli vse pod nadzorom. V drugi tretjini smo prišli na 1:4 in takrat se je tekma prelomila. Nato smo pametno odigrali do konca in pazili, da bi bilo v igri čim manj napak," je bil zadovoljen napadalec Sašo Rajsar.

28-letnik je recept za zmago videl v: "Oni igrajo večinoma na svoj udarni napad, mi pa imamo malo več igralcev, na katere lahko stavimo. Morda smo imeli tudi boljšo pripravo, predvsem pa daljšo klop."

Sašo Rajsar upa, da bodo Jeseničani že v torek v finalu Alpske lige. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Sašo Rajsar upa, da bodo Jeseničani že v torek v finalu Alpske lige. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Naj se besede izpred dveh tednov uresničijo

Jeseničani so si v soboto priigrali zaključni plošček za finale, ki ga lahko izkoristijo v torek na domači ledeni ploskvi in pred domačim občinstvom. Zavedajo se, da je najtežje končati serijo, a upajo, da jim bo lažje ob številčni in bučni podpori s tribun.

"Najtežji je zadnji korak, a upam, da bomo s pomočjo občinstva že v torek razrešili polfinale, saj si ne želimo iti še na eno tekmo k njim, na njihovo dvorišče. Že pred dvema tednoma sem rekel, naj bo 3:1 v zmagah za nas. Naj se to uresniči, pa bo vse rešeno," je Rajsar ponovil besede izpred začetka polfinalne serije, ko si je zaželel, da po Lustenauu v štirih tekmah odpravijo še Asiago.

Torkov obračun v Podmežakli se bo začel ob 18.30. Če bodo Italijani izenačili serijo, bo odločilna peta tekma v četrtek v Italiji. V drugem polfinalnem paru Ritten z 2:1 v zmagah vodi proti Cortini.

Alpska liga, četrti polfinalni tekmi*

Torek, 28. marec
18.30 HDD Sij Acroni Jesenice – Asiago /2:1/
20.30 Cotina – Ritten /1:2/

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage
*morebitna peta tekma bo v četrtek, 30. marca
Ne spreglejte