Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
19.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings New Jersey Devils

Četrtek, 21. 11. 2013, 19.56

8 let, 1 mesec

Jaromir Jagr pokopal upe Kraljev v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na petek je bilo v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu deset tekem. LA Kings Anžeta Kopitarja so pred domačimi navijači po podaljških izgubili proti New Jersey Devils.

lovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku domačih, ki ga je zadel Justin Williams. Kopitar je bil izbran za drugega najboljšega igralca srečanja za vratarjem gostov Cortyjem Schneiderjem (34 obramb).

Srečanje je odločil Čeh Jaromir Jagr po dveh minutah in pol dodatnega dela igre. Vragi so že drugi večer zapored dobili tekmo po podaljšku, Anaheim Ducks so premagali s 4:3, Jagr pa je zadel za izenačenje na 3:3. V Los Angelesu pa je Jagr izenačil rekord legendarnega Kanadčana. Gordie Howe, katerega vzdevek Mr. Hockey je registriran kot blagovna znamka, je odločil kar 121 tekem v NHL, kar je uspelo tudi izvrstnemu češkemu napadalcu, ki tako kot Howe velja za enega najboljših igralcev v zgodovini hokeja.

Po dveh tretjinah v Staples Centru ni bilo zadetkov, igra pa se je razplamtela v zadnji tretjini. Najprej je v šesti minuti tega dela igre goste v vodstvo popeljal Ryan Carter, le minuto in pet sekund pozneje pa je izenačil Williams, podajalca pa sta bila Kopitar in kapetan Dustin Brown. Po vsega 17 sekundah podaljška sta morala na klop za kaznovane Jagr in Brown, ki sta se na nedovoljen način ovirala.

Tekma se je nadaljevala s po tremi igralci v polju. Jagr je nato po 17 sekundah, ko je bil znova na ledu, premagal vratarja domačih Bena Scrivensa, ki je skupaj zaustavil 13 strelov. Njegovi soigralci so bili pred tem ključnim zadetkom veliko boljši v obrambi in napadu od tekmecev, ki jih je reševal čuvaj mreže Schneider, in zato prejel nagrado za najkoristnejšega igralca tekme.

Domači, ki zaradi poškodb igrajo oslabljeni brez Jeffa Carterja, Kyleja Clifforda, Matta Greena in vratarja Jonathana Quicka, so v prvih dveh tretjinah tekmece nadigrali s 27:5 v strelih, obrambni igralci New Jerseyja pa so v tem obdobju sprožili tri strele, napadalci pa le dva. Vragi so šele v zadnji tretjini vzpostavili ravnotežje in v zaključku prišli do zmage. S tem so se na prvi tekmi v Staples Centru po 11. juniju 2012, ko so Kopitar in druščina na zadnji tekmi finala Stanleyjevega pokala slavili s 6:1, vsaj malo oddolžili Kraljem.

Los Angeles je sedaj osmi v ligi (32 točk), vendar tesno za vodilnimi tekmeci. Hokejisti Chicago Blackhawks, ki so v gosteh premagali Winnipeg Jets s 6:3, so na čelu s 34 točkami, s po točko manj pa sledijo St. Louis Blues, San Jose in Anaheim.

Ne spreglejte