Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2013,
18.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chicago Blackhawks NHL

Torek, 5. 3. 2013, 18.46

7 let, 12 mesecev

Izjemni Chicago le še pet tekem za rekordom Philadelphie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Chicago Blackhawks nadaljujejo z neverjetnim nizom. Zdaj so že na 24. zaporedni tekmi letošnje sezone dosegli vsaj točko. Tokrat je njihovo moč občutil Colorado.

Blachkhawks nadaljujejo z izjemnim nizom, zdaj so že na 24 tekmah v letošnji sezoni osvojili vsaj točko. Če prištejemo še šest tekem lanske sezone, so že pri številki 30 in tako za rekordom Philadelphie Flyers iz sezone 1979/80 (na 35 zaporednih tekmah vsaj točka) zaostajajo le še za pet tekem. A na enajsto zaporedno zmago v skrajšani sezoni so hokejisti Chicaga, potem ko so zaostajali vse do 43. minute (takrat je v igri z igralcem manj izenačil Jonathan Toews), morali čakati vse do zadnje minute rednega dela, ko je Daniel Carcillo pospravil plošček za hrbet Semyona Varlamova in dosegel prvi zadetek v sezoni. "Vsekakor je naš niz nekaj izjemnega, zdi se precej neverjeten. Zelo sem ponosen, da sem del te ekipe, in naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom ekipi znova in znova pomagal do zmage. In verjamem, da so preostali fantje enakega mnenja," je po novi zmagi dejal Carcillo. Chicago na zahodu drži deset točk prednosti pred Anaheimom, ki je z 2:0 premagal "kojote" iz Phoenixa.

Vroče je bilo med neposrednima tekmecema na lestvici vzhodne konference (Torontom in Ottawo), saj je Toronto imel že zajetno prednost treh zadetkov, a se je Ottawa v 59. minuti z zadetkom Colina Greeninga približala le na zadetek zaostanka. Kljub temu pa je gostom zmanjkalo časa, tako da so se zmage na kanadskem obračunu veselili gostitelji. V ekipo Calgaryja se je po mesecu dni vrnil finski vratar Miikka Kiprusoff, ki je imel izjemen večer, njegov odstotek ubranjenih strelov se je ustavil pri 97, s štirimi zadetki v mreži San Jose Sharks pa so Kanadčani slavili visoko zmago in "morskim psom" preprečili, da bi na lestvici prehiteli Kopitarjeve Kralje.

Ne spreglejte