Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2014,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL San Jose Sharks Jonathan Quick

Četrtek, 17. 4. 2014, 13.23

8 let

"Imamo kopico fantov, ki sovražijo poraze. Pripravljeni smo narediti nekaj škode."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čas je, da tudi Anže Kopitar in soigralci začnejo pravi del sezone. V taboru Kraljev so pred uvodno tekmo samozavestni, optimistični in lačni zmag.

Serija med kalifornijskima tekmecema se zvečer začenja v San Joseju, ki bo gostil prva obračuna. Domač teren je bil na medsebojnih srečanjih v rednem delu sezone pomemben dejavnik – vsaka ekipa je dvakrat zmagala doma, le enkrat je Kraljem morske pse uspelo prelisičiti v gosteh. "Glede na to, da nimamo prednosti domačega igrišča, bomo eno tekmo morali zmagati v njihovi dvorani. To smo že naredili, tako da vemo, kaj je treba narediti, da nam to uspe. Smo zelo podobna ekipa kot San Jose, ki ima velike napadalce, dobro obrambo in dobrega vratarja, tako da bo to zelo zanimiva serija," pred metom prvega ploščka razmišlja trenutno edini slovenski NHL-ovec Anže Kopitar.

Prav 26-letni slovenski centralni napadalec – že sedmič zapored najučinkovitejši Kralj rednega dela in eden najresnejših kandidatov za nagrado Selke Trophy (prejme jo napadalec, ki pokaže največ obrambnih veščin) – je ob Slavi Vojnovu eno najbolj vročih imen svojega moštva na zadnjih tekmah. O Kopiju, ki je na zadnjih devetih tekmah sedemkrat zadel in štirikrat podal, z izbranimi besedami govori tudi kapetan Dustin Brown: "Kaj sploh še reči o Kopiju? Vsi poznamo njegovo kakovost, vsi vemo, kako izjemen igralec je. Ne spremljam njegove statistike, pač pa njegov vpliv na ekipo. Mislim, da tako velikega vpliva, kot ga je imel letos, še ni imel. V najpomembnejših trenutkih nas je reševal in našel pot do gola."

Kdor sovraži poraze, je na boljšem

Hrušičan bo v končnici še kako pomemben člen moštva, ki sovraži poraze. "V ekipi imamo kopico fantov, ki sovražijo izgubljanje. Če imaš dve dobri ekipi in ena zelo sovraži poraze, druga pa ljubi zmage, je prva na boljšem. Mislim, da bo tisti, ki sovraži poraz, večkrat zmagal. In v naši garderobi je kar nekaj takšnih fantov, kar je za nas odlično," recept za uspeh opisuje še en mož, ki bo zagotovo jeziček na tehtnici, prvi vratar Jonathan Quick.

Da imajo pravo miselnost, pred prvim obračunom zatrjuje tudi Marian Gaborik, ki je prišel h Kraljem šele na začetku marca, a je njegova kemija v napadu s Kopitarjem in Justinom Williamsom iz dvoboja v dvoboj boljša: "Vsi verjamemo in smo prepričani, da imamo dobro ekipo, ki lahko naredi nekaj 'škode'. Vzdušje v garderobi je dobro, samozavest je tu, prava miselnost tudi."

V moštvo Los Angelesa se vrača Drew Dougthy, ki je zaradi poškodbe izpustil zadnje štiri tekme rednega dela, za morske pse bo igral tudi češki novinec Tomas Hertl, ki je po decembrski operaciji kolena prvič zaigral pred slabim tednom.

Ne spreglejte