Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
8.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL Andrej Hebar

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 8.42

8 let

Igra, ki jo želijo prikazati tudi sredi januarja, ko bo šlo zares

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je v nedeljo proti Gradcu prikazala eno najboljših predstav na domačem terenu v sezoni in zasluženo slavila. Andrej Hebar: "Sledili smo načrtu in zasluženo zmagali."

Ne le Božiček, v nedeljo zvečer so tudi ljubljanski "zmaji" poskrbeli za razvajanje svojih navijačev. Tivolske tribune še nikoli v tej sezoni niso bile tako dobro razpoložene zaradi igre zeleno-belih, ki so tokrat delovali učinkovito v napadu in mnogo bolj zanesljivo v obrambi kot na preteklih tekmah. Hokejisti iz Gradca niso imeli pravih priložnosti, da bi iz Ljubljane odnesli dve točki, pa čeprav se krčevito borijo za uvrstitev v zgornji dom, ki obljublja neposredno končnico. "Odigrali smo zelo kakovostno tekmo, igrali smo pametno v obrambi, priložnosti, ki so se nam ponudile, pa smo izkoristili. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik in da smo zasluženo zmagali," se je po tekmi smejalo strelcu drugega zadetka Andreju Hebarju, ki je recept za zmago nad "panterji", ki so na trenutke poskušali tudi z nekoliko bolj umazano igro, videl v upoštevanju navodil domačega stratega Iva Jana: "Gradec je poskušal tudi s kakšnimi nesramnimi poskusi znižati zaostanek, a se nismo pustili sprovocirati. Tekmo smo odigrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Sledili smo načrtu, ki nam ga je pred tekmo dal trener, in zasluženo slavili."

"Delamo to, kar Ivo od nas želi, in rezultati so vidni"

Za razliko od nedeljskih gostov bodo Ljubljančani svojo priložnost za uvrstitev v izločilne boje iskali v drugem delu, ko bodo v upanju, da se sezona ne bo še drugič zapored predčasno končala, odigrali deset tekem. Hebar je prepričan, da če bo bodo še naprej sledili sistemu Iva Jana, uspeh ne bo izostal. "Vsekakor bo v razigravanju treba igrati podobno kot proti Gradcu. Treba bo slediti navodilom trenerja, slediti sistemu, ki ga imamo. Če se vrnemo malce nazaj, v Celovcu smo zelo dobro igrali (v torek so po kazenskih strelih premagali aktualne prvake, op. a.), tudi v Linzu smo prikazali dobro igro, a vseeno izgubili. A delamo točno to, kar Ivo od nas želi, in mislim, da so rezultati vse bolj vidni. Tako da smo že popolnoma osredotočeni na 17. januar. In če bomo igrali tako kot proti Gradcu, se nimamo česa bati, tako da lahko presenetimo in pridemo v končnico."

Spodbuden je tudi podatek, da se učinkovitost in igra z igralcem več zeleno-belih izboljšujeta ter da zadevajo različni hokejisti, mrežo Gradca so zatresli Aleš Mušič, Andrej Hebar, Gregor Koblar in Nick Ross. "To, da se nam je odprlo, je res pozitivna stvar. Pri 'power-playu' je pač tako, da ti enkrat gre, drugič pač ne, nam je tokrat šlo. Upam, da bomo na čim več tekmah do drugega dela zmagali in da se nam bo z zmagami povrnila samozavest," se uspešnega nadaljevanja, nov preizkus proti istemu nasprotniku jih čaka že v četrtek v Gradcu, nadeja Hebar.

Na gostovanju na Štajerskem pa bodo v napadu spet zaigrali brez tujih okrepitev, saj se je na nedeljski tekmi nesrečno poškodoval povratnik po poškodbi Judd Blackwater.

Ne spreglejte