Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Hrvaška Nizozemska Južna Koreja

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 21.48

8 let

Hrvati razočarani, Korejci so nazaj, hladna prha za domačine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo se je končalo svetovno prvenstvo divizije I, skupine B, na katerem so si napredovanje zagotovili Južni Korejci, Hrvati končali na četrtem mestu. V Krakovu boj za elito.

Nizozemski Eindhoven je v preteklem tednu gostil svetovno prvenstvo divizije I, skupine B, ki so ga najbolj prešernih obrazov zapustili hokejisti južnokorejske izbrane vrste. Ti bodo prihodnje leto spet zaigrali v drugem kakovostnem rangu (diviziji I, skupini A), iz katerega so izpadli lani v domačem Goyangu.

Tik za zmagovalci je prvenstvo končala reprezentanca Velike Britanije, bron pa si je priborila Litva. Hrvati, ki so s kopico naturaliziranih hokejistov odkrito naskakovali prvo mesto, so končali na četrtem mestu. "Igrali smo proti močnim reprezentancam in imeli kar nekaj težav s poškodbami, a se tem se ne tolažimo. Želeli smo narediti korak naprej. V Eindhoven smo se odpravili z visokim ciljem, a ga žal nismo dosegli. Verjamemo, da nam bo ta izkušnja pomagala, da bomo še močnejši in da se bomo na prihodnje prvenstvo vrnili še boljši," razočaranja v pogovoru s hrvaškimi mediji ni skrival Nathan Perkovich. Za Hrvati so se zvrstili še Estonci in Nizozemci, ki so pred domačimi gledalci doživeli zaušnico in izpadli v divizijo II.

Kdo med elito?

V nedeljo pa se je na Poljskem, v Krakovu, začela bitka za preboj med elito, kjer bo letos nastopala tudi Slovenija. Za dve dragoceni vstopnici se ob domačinih potegujejo še Japonci, Madžari, Ukrajinci, Italijani in Kazahstanci. Zadnji dve reprezentanci sta lani izpadli iz elitne skupine, ki jo bosta med 1. in 17. majem gostili Praga in Ostrava.

Slovenija, v torek se ji bosta pridružila Anže Kopitar in Luka Gračnar, bo igrala v Ostravi. Njeni nasprotniki do prvega cilja – obstanka med elito – bodo Belorusi, Rusi, Američani, Finci, Slovaki, Norvežani in Danci. V skupini v Pragi bodo igrali Čehi, Švedi, Kanadčani, Švicarji, Avstrijci, Latvijci, Francozi in Nemci.

Ne spreglejte