Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2016,
17.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Rok Tičar Jan Muršak Robert Sabolič hokej legionarji HDD Jesenice HDD Olimpija liga KHL CSKA Moskva Avtomobilist Jekaterinburg Admiral Vladivostok

Nedelja, 28. 8. 2016, 17.07

6 let, 6 mesecev

Tri slovenske zmage v ligi KHL

Rok Tičar pred Minskom polni mreže tekmecev, slovenska kluba do visokih zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rok Tičar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejski napadalec Rok Tičar je že na začetku sezone lige KHL v odlični strelski formi. V soboto je k zmagi svojega Avtomobilista Jekaterinburga s 5:2 nad Novokuzneckom prispeval dva zadetka. Olimpija in Jesenice visoko zmagala.

Odlične novice prihajajo iz Rusije, kjer se eden od pomembnejših članov slovenske reprezentance Rok Tičar dobro znajde pri novem klubu Avtomobilistu iz Jekaterinburga. Z ruskim moštvom je v soboto odigral tretjo tekmo Kontinentalne hokejske lige in ob zmagi s 5:2 pri Novokuznecku dosegel dva zadetka, tudi zmagovitega (zadel je za 2:0 in 3:0).

Za 27-letnega napadalca je to že tretji zadetek na tretji tekmi sezone in spodbuden obet pred bližajočimi se reprezentančnimi olimpijskimi kvalifikacijami. Te bodo risi med 1. in 4. septembrom odigrali v Minsku, Tičar se bo soigralcem, ki se te dni pripravljajo na Bledu, pridružil neposredno na prizorišču. Jekaterinburg je trenutno drugi na vzhodu, kjer vodi Avangard Omsk.

Zmagi tudi za Muršaka in Saboliča

V soboto je bil na delu tudi kapetan slovenske izbrane vrste Jan Muršak, s CSKA-jem so s 3:1 premagali Salavat Julajev, Muršak pa je ob zmagi podal za 1:0. Moskovčani so drugi na zahodu, vodi SKA Sankt Peterburg.

Prvo zmago v ligi KHL je v soboto dočakal Robert Sabolič, k slavju Admirala Vladivostoka nad Podolskom je v 55. minuti prispeval pomembno podajo za končnih 5:4. Vladivostok je šesti na vzhodu.

Večna tekmeca suverena na pripravah

Jeseničani so v soboto na domačem ledu pričakali tekmeca iz Alpske lige Neumarkt in ga na prijateljski tekmi premagali s 7:1. Zadetke so dosegli Marjan Manferda, Shane Heffernan, Luka Kalan (dva), Miha Brus (dva) in Sašo Rajsar.

Tudi EBEL-ligaš Olimpija je odigral pripravljalno srečanje in pri članu Alpske lige Zell am See-ju zmagal s 4:0. Dvakrat je bil uspešen Adis Alagič, ki je pri zmajih – zapustil jih je Maks Selan – na preizkušnji, dvakrat pa Gilbert Gabor.

Ne spreglejte