Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2011,
9.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 10. 2011, 9.48

7 let, 12 mesecev

Heikki Mälkiä: Manjka pika na i

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Acroni Jesenice drevi gostujejo v Celovcu, kjer se bodo v 11. krogu hokejske lige EBEL spopadle z vodilnim KAC-em. Se bo strelcem Železarjev odprlo prav proti najboljši obrambni ekipi lige?

Slovenski prvaki po desetih krogih razširjenega prvenstva zasedajo predzadnje mesto, na računu imajo eno zmago in osem porazov, od teh dva po kazenskih strelih. Statistika Železarjev je do tu precej neugodna, a se lahko tolažijo s tem, da jih doslej prav nobeno moštvo še ni pošteno nadigralo. Še najbolj prepričljivo je z Gorenjci v tekmi drugega kroga opravil prav drevišnji nasprotnik, KAC, ki je tedaj zmagal s 4:1, medtem ko je bila razlika v golih na ostalih osmih tekmah manjša. Jeseniška obramba je torej, kljub vsem težavam s sestavo moštva, očitno dokaj čvrsta, na devetih tekmah je prejela 29 zadetkov, medtem ko je napad povsem neučinkovit in je tekmecem doslej zabil vsega 20 golov.

"Ne igramo slabo, v obrambi smo precej zanesljivi, imamo tudi izvrstno podporo vratarjev, toda v napadu nam ne steče, izboljšati je potrebno igro ob številčni prednosti. Pred vrati tekmecev smo očitno še premalo odločni, za odbitimi ploščki se ne 'zapodimo' kot bi se morali, kar preveša tehtnico na stran naših nasprotnikov. Do zdaj še nismo bili nadigrani, kar pomeni, da smo v koraku z ostalimi moštvi, toda manjka pika na i, manjkajo zadetki," je za spletno stran kluba razlagal glavni trener rdečih, nadvse potrpežljivi Finec Heikki Mälkiä, ki se je na gostovanje k velikim favoritom na Koroško odpravil brez v naprej izobešene bele zastave. "Najprej je potrebno zdržati uvodni nalet gostiteljev, ki želijo že v uvodnih minutah narediti prednost in potem tekmo v miru pripeljati do konca," pričakuje Mälkiä, o nalogah svojih fantov pa: "Če bomo disciplinirani, če bomo igrali kolektivno in odgovorno, in če bo obramba delovala po dogovoru, potem se utegne zgoditi marsikaj tudi prvi favoriziranem KAC-u. Nobena ekipa v tej ligi ne izstopa, resda so nekatere precej bolj izkušene, kar je morda njihova prednost, toda mi se moramo zanašati na svoje kvalitete in kot sem že dejal, moramo biti pred tekmečevimi vrati precej bolj odločni."

Jeseniški strelci se bodo morali res zbrati, v vratih Celovca namreč letos blesti avstrijski čuvaj mreže Rene Swette, ki je na devetih odigranih tekmah ubranil 283 strelov in je s 96,3 odstotno uspešnostjo trenutno prvi vratar lige. Tudi sicer so lanski finalisti prejeli le 11 golov, tekmecem pa so jih zabili 38 (tu je vseeno treba upoštevati "birokratski" izid obračuna prejšnjega kroga v Zagrebu, ki je bil registriran s 5:0 za KAC).

Jeseniški "head coach" tudi danes še ne bo mogel računati na poškodovanega Matevža Ermana, vsi ostali so mu na voljo.

Ne spreglejte