Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2012,
17.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 22. 6. 2012, 17.36

8 let

Grahut prvi prebežnik z Jesenic v Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Enaindvajsetletni Žiga Grahut, ki je hokejsko pot začel pri Celju, je v vrste Olimpije prišel z Jesenic. Ofenzivni branilec je z vodstvom ''zeleno-belih'' podpisal triletno pogodbo.

Žiga Grahut je svoje prve hokejske korake naredil v Celju. Branilec se je kmalu, že pri petnajstih letih, preselil na Vevče k Alfi, od tam pa na Švedsko k ekipi Malmö. Za obetavnega mladinca Malmöja skorajda nihče od slovenskih trenerjev ni vedel, zanimanja takrat niso pokazali niti pri Acroni Jesenicah, kjer je igral preteklo sezono ali pri njegovem zdajšnjem klubu ljubljanski Olimpiji. Mladenič je svoje hokejsko znanje pilil tudi v Gradcu, kamor se je preselil po eni odigrani sezoni na Švedskem. Pri avstrijskem moštvu Graz 99ers je ostal dve sezoni. Tudi sezono 2010/11 je Žiga Grahut začel pri "panterjih" nato pa se je preselil k mestnemu tekmecu ATSE Graz. Lansko leto se je vrnil v domovino, kjer je uspešno branil barve Acronija Jesenic.

"Skupaj z Žigo smo za prihodnjo sezono iskali klub, ki bi mu pomagal do višje stopničke na njegovi nadaljnji športni poti. Čeprav smo imeli ponudbe tudi iz Danske in Slovaške, sva se na koncu skupaj odločila, da je podpis pogodbe z Olimpijo najboljša možna izbira. Vsi poznamo ambiciozno zgodbo v Ljubljani. Ob tem, da je na klopi stari znanec Heikki Mälkiä, so tukaj tudi izjemni navijači, ki iz hokejske tekme naredijo pravi spektakel. Zahvaljujemo se vodstvu Olimpije za izkazano zaupanje, katero bo Žiga maksimalno opravičil na ledu," je ob podpisu pogodbe z direktorjem ''zmajev'' Matjažem Sekljem dejal Grahutov zastopnik Aljoša Pilko.

Pri Olimpiji naj bi v prihodnji sezoni igral tudi Sergej Smirnov, ruski branilec naj bi namreč za eno leto podaljšal pogodbo.

Ne spreglejte