Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
7.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Luka Gračnar Red Bull Salzburg Klemen Pretnar Robert Kristan Blaž Gregorc

Petek, 4. 9. 2015, 7.40

8 let

Goličičevi so se poslovili z zmago, Sabolič, Pretnar in Gračnar v izločilnih bojih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Napredovanje v izločilne boje so si zagotovili trije Slovenci, in sicer Robert Sabolič s Sparto Prago, Luka Gračnar s Salzburgom in Klemen Pretnar z Dunajem. Častno slovo Goličičevih in Terglavovih.

Hokejisti, ki jih vodi slovenski strateg Edo Terglav, so v petek pred domačimi gledalci priredili prvovrstno presenečenje. Z 2:1 so premagali finskega elitnoligaša in postali prvo francosko moštvo, ki je v ligi prvakov vknjižilo točke. Čeprav zmaga ni zadostovala za napredovanje med 32 najboljših, so v Franciji navdušeni nad predstavo volkov.

"Moji fantje so odigrali tako, kot smo si zamislili. Trdo so garali, blokirali strele, dobro igrali pred golom, bili agresivni. Videli smo takšno igro, kot jo od Grenobla pričakujemo vso sezono. Na lep način smo se poslovili od lige prvakov, v kateri smo dokazali, da lahko igramo," je bil po zmagi zadovoljen slovenski strateg.

So si pa v soboto napredovanje v izločilne boje zagotovili Robert Sabolič in druščina Sparte iz Prage, ki je na domačem terenu s 5:2 odpravila švicarsko Ženevo in si zagotovila drugo mesto v skupini. Slovenski napadalec je ob koncu obračuna zadel v prazen gol in postavil končni izid. Prvo mesto v skupini je pripadlo norveškemu Storhamarju.

Salzburg Luke Gračnarja, ki si je že pred sobotno tekmo zagotovil napredovanje, je proti HV71 izgubil z 1:3. Švedi so skupinski del končali brez izgubljene točke, Salzburžani, za katere je branil Fabian Weinhandl, so drugi. Klemen Pretnar je z Dunajem izgubil pri finskemu prvaku Karpatu, lanski polfinalist je brez praske končal na prvem mestu skupine, Dunajčani so z drugim mestom prav tako napredovali.

Zadnjo tekmo te sezone lige prvakov so odigrale Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca, ki že pred srečanjem s švicarskim prvakom Davosom niso imele več možnosti napredovanja. Čehi so v Švici sezono končali s porazom s 3:5.

V nedeljo je zadnjo tekmo te sezone lige prvakov odigral še Gap Boštjana Goličiča (v statistiko je vpisal dve podaji in strel), ki bi za napredovanje potreboval zmago z vsaj petimi oziroma šestimi zadetki razlike nad Berlinom. Francozi so za konec res premagali nemškega prvoligaša, a so po zmagi s 3:1 končali na zadnjem mestu skupine in se poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

Ne spreglejte