Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Gašper Krošelj legionarji hokej slovenska hokejska reprezentanca Medveščak Zagreb

Petek, 27. 5. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Pogovor z vratarjem slovenske hokejske reprezentance

Gašper Krošelj: Nikoli nisem odnehal, čakal sem na priložnost in jo izkoristil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Gašper Krošelj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentančni vratar se že vneto pripravlja na novo sezono in upa, da bo njegova klubska prihodnost čim prej razrešena. Želi si ostati v močni ligi in pogosteje kot v lanski sezoni stati med vratnicama.

Tekmovanj na ledenih ploskvah na naši strani Atlantika je konec, čas je za priprave na podvige v novem tekmovalnem obdobju. Čeprav so za večino suhi treningi najbolj suhoparen del, brez katerega preprosto ne gre, se slovenskemu vratarju Gašperju Krošlju ne upirajo preveč, saj je, kot pravi, aktiven vse leto.

"Tudi po sezoni nisem nikoli povsem opustil aktivnosti, morda sem imel konec tedna kakšna dva, tri dni prosto, sicer sem pa vedno nekaj počel. Če bi si vzel pa mesece prosto, potem bi se bilo težje vrniti. Zdaj sem dvignil treninge na stopnjo višje, saj smo že skoraj konec maja. Ostaja le še mesec, mesec in pol, potem pa se bo spet začelo zares," razmišlja čuvaj mreže, ki poleti najraje trenira sam ali pa ima ob sebi resnega trenerja.

"Ne morem reči, da je bilo slabo"

"Vredno je bilo spoznati ligo KHL. Počutil sem se dobro. Bila je lepa izkušnja. Upam, da bom še kdaj igral v tej ligi," o zadnji sezoni pri Medveščaku pravi 29-letnik. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vredno je bilo spoznati ligo KHL. Počutil sem se dobro. Bila je lepa izkušnja. Upam, da bom še kdaj igral v tej ligi," o zadnji sezoni pri Medveščaku pravi 29-letnik. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Njegovega vsakdana ne zapolnjujejo le treningi, pač pa te dni misli zaposluje tudi prihodnost. Lansko sezono se je vrnil k Medveščaku in z njim prvič okusil ligo KHL. Priložnosti so se mu v vratih zagrebškega kluba v sredini sezone odpirale večinoma ob odsotnosti vratarja Dannyja Taylorja, tako da je odigral 28 tekem in bil pri svojem delu 90-odstotno zanesljiv. V prihodnje ga v dresu medvedov ne bomo več gledali, v klubu so se namreč odločili, da z njim sodelovanja ne podaljšajo.

"Bilo je zanimivo. Vredno je bilo spoznati ligo KHL. Počutil sem se dobro. Ne morem reči, da je bilo slabo. Bila je lepa izkušnja. Upam, da bom še kdaj igral v tej ligi," so želje našega sogovornika, ki si je želel večkrat stati v vratih, kamor je trener Gordie Dwyer raje pošiljal Kanadčana. Čeprav so nekdanji igralci Medveščaka večkrat javno potožili o težavah v hrvaški prestolnici, Krošelj pravi le, da bi lahko uredili nekatere stvari, ki zadevajo opremo in organizacijo, sicer pa: "Vrnil bi se, saj igrajo v KHL, a če se niso odločili zame, nimam kaj. Poiskal si bom drugi klub."

Kam ga bo pot zanesla, uradno še ni znano, bi pa lahko bilo kaj kmalu (na Švedskem nekateri omenjajo celo elitno švedsko ligo): "Morda se v tednu dni že vse uredi. KHL je želja, če pa ne bo šlo, želim igrati v kakšni od boljših lig."

Kdor čaka, dočaka

Če Medveščak v prihodnje ne bo računal na Ljubljančana, pa nanj v zadnjem času velike upe polagajo v reprezentanci. Dolgo je čakal, da je lani pri 28 letih prvič zaigral na svetovnem prvenstvu. Svoje vrline je pokazal tudi letos na SP divizije I, skupine A, ko se je prelevil v prvega vratarja in bil eden od zaslužnejših, da se je Slovenija vrnila med elito.

"Kdor čaka, dočaka. Nikoli nisem odnehal, vedno sem se trudil," o tem, da je lani šele pri 28 letih prvič zaigral na članskem SP. | Foto: Vid Ponikvar "Kdor čaka, dočaka. Nikoli nisem odnehal, vedno sem se trudil," o tem, da je lani šele pri 28 letih prvič zaigral na članskem SP. Foto: Vid Ponikvar

"Kaj reči? Res sem dolgo čakal na to priložnost. Na prijateljskih tekmah sem že prej igral, a uradne na prvenstvu do lani nikoli. Pravijo, da kdor čaka, dočaka (smeh, op. p.). Tako je pač bilo. Nikoli nisem odnehal, vedno sem se trudil, tako da sem dočakal svojo priložnost in jo izkoristil. Je pa, vsaj meni, lažje igrati, če veš, da je pomembna tekma. In te na Poljskem so bile zelo, saj si nismo smeli privoščiti poraza," je vratar vesel, da vendarle postaja stalni član naše izbrane vrste.

Trem so blizu

Na zadnjem SP je bil eden od zaslužnejših za slovensko napredovanje med elito. Slovenija bo na prihodnjem SP igrala v skupini v Parizu, kjer Krošelj vidi kar nekaj premagljivih reprezentanc. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Na zadnjem SP je bil eden od zaslužnejših za slovensko napredovanje med elito. Slovenija bo na prihodnjem SP igrala v skupini v Parizu, kjer Krošelj vidi kar nekaj premagljivih reprezentanc. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

S to ga že septembra čaka izjemno pomembna akcija. V Minsku se bodo v družbi gostiteljev, Dancev in Poljakov bojevali za eno olimpijsko vozovnico. Prihodnje leto se bodo z elito družili v Parizu, kjer bodo njihovi nasprotniki na SP Kanadčani, Finci, Čehi, Švicarji, Norvežani, Belorusi in Francozi.

"Ravno lani sem bil v Parizu in si nisem misli, da se bom tako hitro vrnil. Res lepo mesto. Mislim, da imamo celo lažjo skupino, kot če bi bili v Kölnu. Imamo tri reprezentance, ki smo jim že bili blizu, jih tudi premagali: Francijo, Belorusijo in Norveško, ki gre zadnja leta navzdol. Bomo videli, zanimivo bo," je ob koncu pogovora v maj 2017 še pogledal Krošelj.

 

 

Ne spreglejte