Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2019,
9.48

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

2

Natisni članek

Gašper Krošelj slovenska hokejska reprezentanca risi Mlada Boleslav

Četrtek, 2. 5. 2019, 9.48

4 leta, 11 mesecev

gašper krošelj ostaja v češki extraligi

Slovenski vratar prepričal Čehe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

2

Gašper Krošelj | Vratar Gašper Krošelj ostaja član kluba Mlada Boleslav. | Foto Sportida

Vratar Gašper Krošelj ostaja član kluba Mlada Boleslav.

Foto: Sportida

Slovenski hokejski vratar Gašper Krošelj bo tudi prihodnjo sezono branil med češko elito. Ljubljančan ostaja član kolektiva Mlade Boleslav, s katerim je v zadnji sezoni obstal v četrtfinalu tekmovanja. Branilec Sabahudin Kovačević se od kluba poslavlja.

Belorusija Slovenija svetovno prvenstvo v hokeju SP 2019
Sportal Konec slovenskih upov na napredovanje, zdaj v boj za obstanek #foto

Vodstvo češkega kluba Mlada Boleslav, ki igra v najkakovostnejšem hokejskem tekmovanju na Češkem, se je odločilo podaljšati sodelovanje s slovenskim čuvajem mreže Gašperjem Krošljem. Ta bi moral te dni preživljati v Kazahstanu na svetovnem prvenstvu drugega razreda, a v Nursultan, uradno zaradi poškodbe, ni odpotoval.

Krošelj je ob tem zavrnil vsa namigovanja, da bi do odpovedi prišlo zaradi nesoglasij med njim in kom od trenerjev. Kot je že povedal, je vzrok za odpoved poškodba kolka. "Ne vem, zakaj ljudje tako govorijo in mislijo, da nismo hoteli iti na prvenstvo. Nikoli se nisem sprl s trenerji, vse trenerje spoštujem, nisem takega značaja. Prvenstva ne bi nikoli izpustil, če ne bi bil poškodovan," je slovenski vratar pojasnil svojo odsotnost in dodal, da ga v prihodnjih dneh čakajo novi zdravniški pregledi.

Enoletno podaljšanje

Ljubljančan je med češko elitno druščino prvič drsal v zadnji sezoni, na 34 tekmah rednega dela je zaustavil 92,1 odstotka vseh strelov, kar ga uvršča na peto mesto zanesljivosti vratarjev v Extraligi. Na štirih tekmah končnice je bil njegov odstotek 94,3, z Mlado je obstal v četrtfinalu, izločil jih je poznejši podprvak Liberec.

Dvaintridesetletnik je s svojimi predstavami prepričal vodstvo kluba, tako da sta se strani dogovorili za enoletno podaljšanje sodelovanja. Se pa od kluba poslavljal reprezentančni branilec Sabahudin Kovačević, ki se je k Mladi Boleslav preselil konec januarja, ko je zapustil nasprotnika Karlovy Vary.

Gašper Krošelj
Sportal Gašper Krošelj brez SP: Ni mi lahko, a poškodba ni nedolžna

Selitve reprezentantov

Klube bo zamenjalo kar nekaj reprezentantov, med temi Matic Podlipnik (odhaja iz Karlovy Vary), Miha Štebih (odhaja iz Dukle Jihlave), Rok Tičar (odhaja iz Kölna), Aleksandar Magovac (iz Grenoble v slovaški Poprad) ….

Boštjan Goličič se od francoskega prvaka Grenobla seli k četrtfinalistu prve francoske lige Bordeauxu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Boštjan Goličič se od francoskega prvaka Grenobla seli k četrtfinalistu prve francoske lige Bordeauxu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Boštjan Goličič je francoskega prvaka Grenoble, za katerega je v končani sezoni zaradi poškodbe odigral le peščico tekem, zamenjal za Bordeaux, Anže Kuralt (Fehervar, EBEL), Matija Pintarič (Rouen, francoska Ligue Magnus) in Ken Ograjenšek (Graz 99ers, EBEL) pa še eno sezono ostajajo v kolektivih, za katere so igrali tudi v zadnjem tekmovalnem obdobju.

Še en hokejist, ki je sodeloval na pripravah reprezentance, je zamenjal okolje. Jure Sotlar bo še naprej igral v Alpski ligi, a se je iz Vipitena preselil k Zell am Seeju.

Preberite še:

Korejci SP 2019
Sportal V Kazahstanu blestijo Korejci, Slovenci pa …
Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Slovenci obstali, Litva se poslavlja, Kazahstan in Belorusija v elito
Ne spreglejte