Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2015,
10.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
HDD Olimpija liga EBEL KAC Celovec

Natisni članek

Sobota, 28. 11. 2015, 10.23

8 let, 3 mesece

Fabian Dahlem: Ob poškodbah in odhodih je težko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Zadnji zadetek Olimpije ima že dolgo brado, dosegla ga je pred več kot 200 minutami, kar je zaskrbljujoč podatek. Trener Fabian Dahlem pravi, da je po odhodu nekaterih igralcev in poškodbah težko.

Rdeči zmaji iz Koroške so bili v petek mnogo boljši nasprotnik od domačih zelenih, za katere zaradi poškodbe nista zaigrala Andrej Hebar in Matej Hočevar. Olimpija se lahko zahvali vratarju Olivieru Royu – Kanadčanova menjava je po novem Matic Marinšek –, da je po 60 minutah na semaforju pisalo zgolj 0:1. Gostitelji so imeli najlepšo priložnost povsem ob koncu tekme, a je ostala neizkoriščena in zmaga je zasluženo odšla na drugo stran Karavank.

"Trenutno je zelo težko. Potem ko so nas igralci zapustili in je naš najboljši strelec Hebar poškodovan, prav tako ni Hočevarja, ki dobro igra tudi obrambno in je discipliniran, ni lahko. Smo v tistem času sezone, ko so tri tekme na teden zelo utrujajoče. Ni veliko časa za regeneracijo, prav tako ni veliko časa, da bi na treningih delal določene stvari. Celovec je seveda imel več od tekme, poglejte le njegovo ekipo, odlična je. Kljub temu mislim, da smo igrali disciplinirano v obrambi in si dali priložnost za zmago. Vedeli smo, da bomo imeli, če bomo držali rezultatski stik, možnost vse do konca tekme. In prav takrat smo imeli dve lepi priložnosti. Z disciplino v igri imamo priložnosti za zmago, a morali bomo biti učinkovitejši," je trener Fabian Dahlem po porazu bolj ali manj ponovil besede, ki jih iz njegovih ust poslušamo že vso sezono.

Ob strelski suši pogreša pobeglega zmaja, ki je zmogel le dva

Je pa presenetil ob vprašanju o strelski suši Olimpije, ki je dolga že 204 minute – zadnjič so zadeli v 36. minuti tekme proti Bolzanu, nato pa tri srečanja končali z ničlo. "Kaj sploh narediti? Povedal sem že razloge. Chaput (Stefan, op. a.) nas je zapustil. Znal je zadeti. Znal je tudi svojim soigralcem pomagati do zadetka. Prav tako ni Hebarja, ki je dober strelec. Pogrešamo te fante." Če delu odgovora o Hebarju ne gre oporekati, se z drugim delom ne moremo strinjati. Chaput, ki si ga je Nemec želel v svoji ekipi še, ko je deloval v drugi nemški ligi, a se mu takrat želja ni uresničila, je na 19 tekmah v dresu Olimpije zadel dvakrat. Precej nizka številka za hokejista, ki je bil pripeljan kot golgeter …

O tem, kako dober strelec je bil Chaput, ko je nosil dres z zmajem, Dahlem v nadaljevanju ni hotel prav dolgo razpravljati, kot tudi ni hotel izgubljati preveč besed o Guillaumu Desbiensu. Na vprašanje, kako komentira to, da še pred dobrim tednom domnevno ni zmogel brez težav opraviti treninga, včeraj pa je že igral za Sheffield Steelers, je odvrnil, da bi 30-letnik zagotovo včeraj zaigral za Olimpijo, če bi bil še tu, saj naj bi bil iz dneva v dan bolje pripravljen. Zavrnil je namigovanja o tem, da iz takšnih ali drugačnih razlogov ni hotel igrati: "Ni dvoma o tem, da bi fantje, če bi lahko, igrali." Devetinštiridesetletnik ob tem ni skrival želje po kakšni novi moči, ki bi pomagala predvsem v napadu, a v isti sapi spomnil na težave v klubu: "Mislim, da moramo najprej poskrbeti, da bodo hokejisti, ki so tu, plačani v celoti."

Olimpijo v nedeljo čaka prvo od petih EBEL-ligaških gostovanj, palice bodo na avstrijskem Štajerskem prekrižali z Gradcem.

Ne spreglejte