Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
7.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 7.48

8 let

Dallas rešil domačo čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali štiri tekme. Le Dallas Stars so zabeležili zmago na domačem ledu, na preostalih srečanjih so se uspeha veselili gosti.

Panthers so v gosteh dosegli kar štiri gole, medtem ko se Rangerji na domačem ledu nikakor niso znašli, saj je mreža tekmecev ostala nedotaknjena.

V dresu Panthers so zadevali Stephen Weiss, Gregory Campbell, Michael Frolik in Ville Peltonen, zmago nad hokejisti N.Y. Rangers, ki se sicer lahko pohvalijo s kar 17 zmagami v rednem delu sezone, je kronal Craig Anderson v vratih. Izvrsten nadomestni vratar je že šestič ostal nepremagan, drugič v novi sezoni s 37 obrambami pa povsem razorožil Rangers ter več kot dobro nadomestil Tomasa Vokuona.

Tkachuk dosegel 1000 točko v karieri

V Atlanti pa so Thrashers morali priznati že šesti poraz, ki so jih vknjižili v zadnjih sedmih dvobojih. V dresu St. Louis Blues, ki je v gosteh slavila s 4:2, je blestel Keith Tkachuk, saj je dosegel magično mejo 1000 kariernih točk, v 17 sezonah je sicer vknjižil 511 zadetkov in 489 podaj.

Na domačem ledu v Dallasu pa je moštvo Stars z igralcem več s 4:3 ugnalo Edmonton Oilers. Mike Modano je pred domačim občinstvom zadel svoj 537 gol, z zadetkom pa se je vpisal med 31 legendarnih hokejistov NHL, ki so v karieri vknjižili 1300 točk. Zmaga je kar ustrezen obliž na bolj slab začetek sezone za Dallas, ki je na repu lestvice zahodne konference.

V Severni Karolini pa zvezde niso bile naklonjene domačemu moštvu Carolina Hurricanes, saj so jih Anaheim Ducks premagali s kar 4:1. Orkanu iz Karoline kakor da pojenja sapa, saj so vknjižili svoj četrti poraz v zadnjih petih dvobojih. Kar dva gola za Racmane je prispeval Rob Niedermayer.

Za Sakica konec sezone

Sicer pa je sezone zanesljivo konec za dolgoletnega kapetana moštva Colorado Avalanche. 39-letni hokejski zvezdnik Joe Sakic, katerega korenine izvirajo iz Hrvaške, je prenehal igrati zaradi poškodbe hrbta, ki jo je nerodno staknil v začetku minulega meseca med treningom z utežmi in po kateri je imel težave znova igrati tako, kot je vajen. Kanadski hokejist s hrvaškimi koreninami je kar dvakrat osvojil prestižni Stanleyjev pokal, trinajstkrat v bogati karieri pa se je znašel v družbi all-star. Letošnja nova sezona, v kateri je vknjižil dva zadetka in 10 podaj v 15 dvobojih, je tako bila usodna za hokejskega veterana. Zdaj čaka še na pregled z magnetno resonanco, izvid bo najbrž le zapečatil njegovo usodo.

V kanadskem Torontu pa so se odločili za novega predsednika in generalnega direktorja enega najstarejših in najbolj priljubljenih moštev v ligi NHL Maple Leafs. To funkcijo bo opravljal Brian Burke, ki je pred tem vodil moštvo Anaheim Ducks, pogodba s šestletnim mandatom je težka 18 milijonov dolarjev. Burke bo hkrati opravljal tudi funkcijo generalnega direktorja hokejske reprezentance ZDA na zimskih olimpijskih igrah 2010 v kanadskem Vancouvru.


Liga NHL, 30. november:

Atlanta Trashers : St. Louis Blues 2:4 Havelid, Armstrong; Tkachuk, Boyes, McClement, Backes

Dallas Stars : Edmonton Oilers 4:3 Modano, Ribeiro, Petersen, Avery; Hemsky, Brodziak

Carolina Hurricanes : Anaheim Ducks 1:4 Cullen; Niedermayer 2, Selanne, Getzlaf

New York Rangers : Florida Panthers 0:4 Peltonen, Weiss, Campbell, Frolik

Ne spreglejte