Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
14.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Muršak CSKA Moskva Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava liga KHL Gašper Krošelj Medveščak Zagreb

Četrtek, 7. 1. 2016, 14.40

6 let, 6 mesecev

CSKA na derbiju iz hlač stresel Lokomotiv, Slovanu finski skalp

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ruski prvaki so na derbiju vrha lige KHL s 4:0 odpravili Lokomotiv Jaroslavl. Uspešna sta bila tudi preostala kluba Slovencev, Slovan je na kolena spravil finskega favorita, Medveščak ugnal Dinamo.

Čeprav so na derbiju v ruski prestolnici mnogi pričakovali rezultatsko napetost vse do konca srečanja – Lokomotiv je prvi na zahodu, CSKA pa ima le točko manj –, so gostitelji hitro nakazali, po katerih notah se bo odvijala tekma. Antti Pihlstrom je že v tretji minuti priskrbel vodstvo, CSKA pa je na prvi odmor po zadetkih Geoffa Platta in Dmitrija Gurjševa odšel s kar 3:0. Pred koncem druge tretjine je na +4 zvišal Geoff Platt (podal je Muršak) in postavil končni rezultat. Gostje so imeli nekaj odličnih priložnosti, a jih je tokrat razorožil izjemni Ilja Sorokin. Dvajsetletni vratar je za osmi shutout sezone zaustavil prav vseh 28 poskusov nasprotnikov.

"Konstantno moramo igrati, kot smo tokrat. Če nam je proti Barysu (poraz s 3:4, op. a.) manjkalo motivacije, je bila tokrat na zelo visoki ravni. Upam, da bomo tako igrali tudi v prihodnje, da ne bomo po dobrem srečanju prikazali mlačne igre," si je po dveh porazih oddahnil trener Moskovčanov Dmitrij Kvartalnov in pohvalil tudi čuvaja mreže Sorokina.

Lokomotiv je kljub porazu ostal na vrhu lestvice, CSKA pa zdaj zaostaja le točko, novo tekmo bo odigral v petek, ko bo v Moskvi še eno privlačno srečanje – spopadli se bodo s prvakom SKA.

Za Slovan tudi Jokerit ni bil previsoka ovira

Hokejisti iz Bratislave jezdijo na zmagovitem valu, njihovega zmagovitega niza (šest zaporednih zmag) ni končal niti drugi na zahodu Jokerit. Slovaki na rezultatsko tesnem srečanju, ekipi je do zadnje minute ločeval največ en zadetek, niso zaostajali niti enkrat. Zadetek k zmagi (za vodstvo z 2:1) je prispeval tudi slovenski napadalec Rok Tičar, dvakrat je bil natančen Vaclav Nedorost, končnih 4:2 pa je, ko so Finci podaljšek poskušali izsiliti brez vratarja, postavil Lukas Kaspar.

Slovan je osmi na zahodu, v ponedeljek pa bo gostoval pri moskovskem Spartaku. Ta bo v petek gost Medveščaka, ki je v gosteh s 5:2 preskočil Dinamo iz Rige, Gašper Krošelj je tekmo spet spremljal kot drugi vratar.

Ne spreglejte