Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 21.49

8 let

Cavosie v podaljšku prinesel prvo finalno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na prvi tekmi finala državnega prvenstva med večnima tekmecema, Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami, je bil zmagovalec odločen v podaljšku, ko je za ''železarje'' zadel Marc Cavosie.

Prva finalna tekma ni privabila veliko gledalcev, dvorana je bila le napol polna. Oba finska stratega sta morala na tribuni pustiti po dva tuja igralca, pri domačih je v oblačilih tekmo spremljal vratar Jan Chabera in poškodovani branilec Jeff Tory, pri gostih pa sta opazovalca bila tuja vratarja Jaakko Suomalainen in Mitch O'Keffe.

Jeseničani do hitrega preobrata

Po uvodnem otipavanju, je imela Olimpija v 4. minuti igralca več in hitro dvignila dvorano na noge. John Hughes je prišel do strela iz neposredne bližine, odbitek pa je v mrežo potisnil Petr Šachl. Veselje je trajalo manj kot minuto. Domača obramba je za svojimi vrati izgubila plošček, do tega je prišel Marc Cavosie, ki je pred golom našel samega Mika Bayracka, ta pa je brez težav poskrbel za izenačenje.

''Železarji'' so imeli takoj zatem še igralca več, ki je ostal neizkoriščen, vseeno pa so hitro po koncu prišli do prvega vodstva na tekmi. Na desni strani je Mattu Higginsu ušel Cavosie, ki je tudi ukanil Matijo Pintariča. V 12. minuti sta Šachl in Žiga Pance izvedla hiter protinapad, kjer se je izkazal vratar Mihal Fikrt. V nadaljevanju nobena ekipa ni prišla do izrazitejše priložnosti, dve minuti pred koncem pa je znova zapretila napadalna trojka Jesenic, ki je dosegla oba zadetka, le da tokrat ni bila tako uspešna.

Hughes pripravil tudi drug zadetek

Drugo tretjino so Ljubljančani začeli z nekoliko več želje po izenačenju, vendar je do prve resnejše priložnosti prišlo šele v 25. minuti, ko je po desni strani pobegnil Aleš Mušič. V isti minuti je tudi prišlo do izenačenja, do prvega strela je znova prišel Hughes, tokrat pa je odbitek v gol potisnil Tomi Mustonen. Naslednji dve minuti sta minili v pritisku gostov, gol je visel v zraku, a do slednjega le ni prišlo.

''Zmaji'' so nato z nekaj priložnostmi vrnili udarec, a prav tako niso bili uspešni. Do prve številčne prednosti v drugi tretjini je prišlo v 30. minuti, a je domači hokejisti niso znali izkoristiti. Nedolgo po izteku kazni so imeli Ljubljančani situacijo treh igralcev proti enem, kjer je Jure Kralj slabo streljal. Nič kaj bolje ''power-play'' ni uspel niti igralcem z gorenjskega konca, tega so imeli v 34. minuti. Tri minute zatem se je v dobri priložnosti znašel Mitja Robar, ki pa ni uspel ukaniti Pintariča. Ob koncu so imeli Ljubljančani igralca več, a so odigrali zelo slabo.

Nemška sodnika sta pokazala, da zadetka ni bilo

Ob koncu 42. minute se je Žiga Jeglič sprehodil iz svoje obrambne tretjine v nasprotno, kjer sta ga tokrat nezanesljiva branilca Žiga Pavlin in Domen Vedlin le gledala, obdrsal vrata in s tribun je kazalo, da je zadel v polno, a na presenečenje vseh je glavni sodnik pokazal na ogled video posnetka, kateri pa v državnem prvenstvu ni na voljo in zadetek je bil razveljavljen.

V naslednjih minutah je bilo nekajkrat vroče pred vrati gostov, veliko nevarneje pa je bilo v 48. minuti, ko so pritisnili ''železarji'', vendar je plošček vedno za las zletel mimo vratnice. Štiri minute zatem je ob igralcu več Olimpije plošček nevarno odskočil pred Fikrtom, ki mu ga je le uspelo ukrotiti.

Češki vratar pa je imel še več dela v 55. minuti, ob strelu Hughesa se je plošček le za las odkotalil mimo vratnice, nedolgo zatem pa je bil na resni preizkušnji ob poizkusu Higginsa. Tudi v zadnji minuti so bili nevarnejši ''zmaji'', strela Andreja Hebarja in Žige Panceta pa nista našla cilja.

Sledil je petminutni podaljšek, kjer pa je hitro prišlo do zadetka. Po 33 sekundah je v polno zadel Cavosie, ko se je plošček v gol odbil od vratnice.

Ne spreglejte