Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
20.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 20.16

8 let, 3 mesece

"Buldogi" z novim vratarjem, a brez ključnih mož?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Gradnja moštev za novo sezono je pri mnogih EBEL-ligaših v polnem teku. Pri Dornbirnu imajo novega čuvaja mreže, a skrbi jih, da bodo ostali brez najučinkovitejše dvojice "buldogov".

Prvi vratar Dornbirna 33-letni Kanadčan Patrick DesRochers je končal kariero, a vodstvo predarlšega kluba ni dolgo čakalo križem rok. V svoje vrste so zvabili italijanskega reprezentančnega vratarja Adama Dennisa, ki je bil v letošnji sezoni soigralec Luke Tošiča pri ekipi Alleghe. Osemindvajsetletnik, ki ima tako italijanski kot kanadski potni list, je bil s 93,2 odstotki ubranjenih strelov v letošnji sezoni najboljši čuvaj mreže rednega dela prve italijanske lige. ''Ko ekipa ne dosega takšnih rezultatov, kot si jih je zadala, so potrebne spremembe. Naša zahteva je bila, da dobimo odličnega vratarja. Izbirali smo med tremi, štirimi vratarji, a Adam je bil najboljša izbira. Gre za vratarja, ki ti lahko prinese zmago v najtežjih trenutkih, ko se tekma 'lomi'. Je hiter, ima dobre reflekse in dober značaj,'' je okrepitev Dornbirna, s katerim so podpisali enoletno sodelovanje, opisal glavni trener Dave MacQueen.

Na Predarlskem ne skrivajo, da je cilj prihodnje sezone uvrstitev v četrtfinale, a hkrati jih skrbi, da ne bodo mogli zadržati udarnega dvojca Luciano AquinoAndrew Kozek. Aquino je bil s 60 točkami na 43 tekmah drugi najbolj učinkoviti igralec rednega dela EBEL, Kozek pa je bil prav tako med desetimi najbolj učinkovitimi hokejisti. Če za omenjena strelca velja, da si ju ''buldogi'', ki so sezono končali na desetem mestu, še naprej želijo v svojem moštvu, pa to ne velja za Johna Hecimovicha, ki si bo moral poiskati nov klub.

Gradec podaljšuje pogodbe

Graški ''panterji'', za katere naj bi bil zelo zanimiv prav Luciano Aquino, so prejšnji teden izgubili kapetana Colea Jarretta, ki je odšel na Koroško k Beljaku. Uspeli pa so za vsaj eno sezono zadržati mladega napadalca Kevina Modererja in branilca Kristofa Reinthalerja. Za prihodnji dve sezoni pa se je klubu zavezal tudi Manuel Ganahl.

Ne spreglejte