Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Red Bull Salzburg liga EBEL KAC Celovec

Petek, 11. 3. 2016, 11.56

8 let

Bogataši stavijo na neprebojno obrambo. Kdo se bo moral posloviti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Salzburg ali Celovec, nekdo bo zvečer napredoval v polfinale, drugi bo končal klubsko sezono. V obeh taborih opozarjajo na pomembnost obrambe in veliko željo, ki prinašata lepo nagrado.

Le še na enega polfinalista razširjenega avstrijskega prvenstva čakamo in ta bo znan šele po sedmi tekmi, ki jo bosta Salzburg in Celovec odigrala v Mozartovem mestu. Aktualni prvaki Salzburžani so si po skupinskem delu sami izbrali nasprotnika, ki se je izkazal za veliko trši oreh, kot so pričakovali.

Moštvo Luke Gračnarja se je v velikih škripcih znašlo že po peti tekmi, saj je v zmagah zaostajalo z 2:3 in če bi v torek izgubilo, bi bilo zanj sanj o ubranitvi naslova že konec. A rdeči biki so se z zmago v Celovcu rešili in izid poravnali na 3:3. "Na zadnji tekmi smo naredili res malo napak proti Celovcu, ki je bil izjemno agresiven v napadu. Že z najmanjšo napako v obrambi jim daš možnost, da se hitro vrnejo v igro. Zato moramo ostati mirni in osredotočeni, da jim ne bomo ponujali priložnosti," pred večernim srečanjem opozarja trener Salzburga Daniel Ratushny.

Prostor za izboljšave še ni izčrpan

Kljub močni predstavi na zadnji tekmi pa nekateri še vedno vidijo veliko prostora za napredek. "Moramo dvigniti raven naše igre. Ponovitev torkove predstave morda na sedmi tekmi ne bo zadoščala. Naša obramba bo morala biti neprebojna. V Celovcu jim nismo dali veliko priložnosti, in to je bil recept za zmago," je v pogovoru za uradno spletno stran kluba razmišljal branilec Alexander Pallestrang.

Obramba in elan

"Sedme tekme v hokeju štejejo za najbolj zanimive in vznemirljive. Iz njih se hokejist lahko veliko nauči, prinašajo mnogo izkušenj. Naši fantje so stoodstotno motivirani. Do zmage bo vodila stabilna, trdna obramba in pa učinkovito izkoriščanje priložnosti. Če bomo še enkrat pokazali tako veliko elana na ledu, kot smo ga na preteklih tekmah, se bodo stvari za nas dobro izšle," pa je optimističen pomočnik glavnega trenerja Celovca Kirk Furey.

Ne spreglejte