Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 9. 2014,
19.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dornbirn liga EBEL

Ponedeljek, 8. 9. 2014, 19.36

7 let, 12 mesecev

Bo lajež "buldogov" tudi letos dovolj glasen za končnico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ena redkih ekip, ki še naprej zaupa istemu strategu, morala pa se je posloviti od prvega strelca in vratarja, si letos spet želi končnice, ki jo je v drugi sezoni lige EBEL okusila sploh prvič.

Dornbirn je eno od rekih moštev v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ki ni poseglo po trenerski menjavi. Vodstvo kluba še naprej zaupa Davu MacQueenu, ki "buldoge" vodi že od njihove prve sezone v ligi EBEL. Kanadčan je pred dvema sezonama z varovanci ostal pred vrati končnice, v zadnji sezoni pa jim je po rednem delu pripadlo osmo mesto. V dodatnih bojih so še strnili vrste in si priigrali tako želeno vstopnico za končnico. Sledil je izpad v četrtfinalu proti Salzburgu, ki so se mu dobro upirali, vodili že z 2:0 v zmagah, a na koncu le podlegli "rdečim bikom". Kljub izpadu so dokazali, da gredo v pravo smer.

Adijo, Aquino in slovenski pridih

Če menjav na trenerskem stolčku ni bilo, pa so se morali posloviti od najbolj pridnega zbiratelja zadetkov in podaj zadnjih dveh sezon. Le vprašanje časa je namreč bilo, kdaj bo Luciano Aquino okrepil kakovostnejše moštvo v kakovostnejši ligi. Italijan s kanadskim potnim listom se je tako preselil k švedskemu podprvaku Färjestadu. Od napadalcev je odšel še en pomemben člen, Američan Graham Mink, enako pot sta ubrala še Kanadčana Patrick Jarrett in Brett Sonne. Bodo pa v prihodnje lahko računali na Justina DiBenedetta, nekdanji član Salzburga se po švedsko-finski avanturi vrača v ligo EBEL. V napadu so dobili še moč iz azijske lige, Adam Miller je bil prvo ime prvakov Nippon Paper Cranes. Zdaj upajo, da bo nekdanji medved tako učinkovito zabijal in podajal v dresu Dornbirna, ki v napadu še naprej stavi tudi na nekdanjega zmaja Chrisa D'Alvisa.

V prihodnji sezoni bo moštvo s Predarlške brez slovenskega pridiha, David Slivnik se je namreč preselil k Lustenauu, odšla sta še branilca Alex Plante in Kevin Montgomery. So pa med stebre obrambe iz Szekesfehervarja pripeljali Andyja Serticha in še lani kapetana AHL ekipe Nofrolk Admirals Garneta Exelbyja.

Kanadske lovke med vratnicama

Največja sprememba je nastala med vratnicama. Prvi mož Adam Dennis, ki je lani izpustil le šest tekem, se je poslovil. Vodstvo pa je tudi pri čuvajih mreže pogledalo v ligo AHL in pripeljalo Mika Murphyja. Kanadčan je lansko sezono za Charlotte Checkers – podružnico Carolina Hurricanes – odigral 19 tekem in bil pri svojem delu 88,1-odstotno natančen. Zdaj pri Dornbirnu stiskajo pesti, da bo Murphyju zdravje služilo, saj prave vratarske menjave trenutno nimajo. Če bo treba poseči po drugem vratarju, bo priložnost dobil 22-letni David Madlener, ki je ligo EBEL izkusil le šestkrat, sicer pa je vselej igral v nižjih avstrijskih ligah. Želja je nova končnica, a tokrat bo delo še nekoliko težje, saj si Celovčani – lani brez končnice – še enega podobnega spodrsljaja zagotovo ne bodo privoščili.

Ne spreglejte