Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2016,
7.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

NHL San Jose Sharks Los Angeles Lakers Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 17. 4. 2016, 7.26

6 let, 7 mesecev

Morski psi še drugič utišali Staples Center, Kralji v nezavidljivem položaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Anže Kopitar in soigralci Los Angeles Kings so izgubili tudi drugo tekmo končnice. San Jose Sharks so v Staples Centru slavili z 2:1 in pred selitvijo na domač teren povedli z 2:0 v zmagah.

Kalifornijski obračun se je začel povsem po željah Morskih psov iz San Joseja, ki so Jonathana Quicka (21 obramb) premagali že v četrti minuti. Strelec je bil kdo drug kot prva zvezda prve tekme Joe Pavelski, ki je dosegel še tretji zadetek v končnici.

 

V taboru gostiteljev - prvič po poškodbi je spet zaigral Marian Gaborik - so pred tekmo poudarjali, da se morajo izogibati kazenski klopi, a to jim v prvi polovici tekme ni dobro uspevalo. V 29. minuti so si prislužili že četrto kazen. Da je bil udarec še hujši, sta morala sočasno na hlajenje Tyler Toffoli in Milan Lucic. Gostje niso potrebovali prav dolgo, da so izkoristili podarjeno, pol minute za tem so z dvema igralcema več zvišali na 2:0. Poskus Pavelskega je Quick še ubranil, odbitka Logana Coutura pa ne. Do konca druge tretjine so imeli domači dvakrat igralca več, a jim ni uspelo premagati še lani vratarja Kraljev Martina Jonesa (26 obramb).

Trener Kraljev Darryl Sutter je med tekmo poskušal s številnimi menjavami peterk, a pravega recepta za San Jose še ni našel. | Foto: Guliverimage/Getty Images Trener Kraljev Darryl Sutter je med tekmo poskušal s številnimi menjavami peterk, a pravega recepta za San Jose še ni našel. Foto: Guliverimage/Getty Images

V zadnji tretjini so bili nevarnejši tekmec in v 55. minuti le izkoristili peto številčno prednost na tekmi. Jonesa je premagal Vincent Lecavalier, a je bil veteran edini mož Kraljev na tekmi, ki je našel pot ploščku v San Josejevo mrežo.

Leto 2014 je še živo

Morski psi so tako dvakrat v treh dneh osvojili Staples Center in prišli do velike prednosti z 2:0 v zmagah. Serija, v kateri igrajo na štiri zmage, se zdaj seli v San Jose, kjer se bosta moštvi spet srečali v noči na torek. Drugi poraz Kraljev je v spomin priklical končnico iz leta 2014, ko so proti San Joseju zaostajali že z 0:3 v zmagah, nato kot četrta ekipa v zgodovini lige NHL priredili popoln preobrat in napredovali v konferenčni polfinale, pozneje pa postali prvaki.

 

Washington in Dallas zvišala vodstvi

Do druge zmage in vodstva z 2:0 v seriji so prišli tudi zmagovalci rednega dela lige Washington Capitals, ki so Philadelphio premagali s 4:1, in moštvo Dallas Stars, ki je tesno, z 2:1, in z veliko sreče ob prvem zadetku Antoina Roussela premagalo Minnesoto. Pri Washingtonu se je z 41 obrambami izkazal vratar Braden Holtby, na drgi strani pa si je Steve Mason privoščil velik spodrsljaj, ko je prejel zadetek iz polovice igrišča.

 

Bolj vroče je med New York Rangers in Pittsburghom, prvi so z zmago s 4:2 serijo izenačili na 1:1 v zmagah.

NHL, konferenčni četrtfinale, 16. april:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) /0:2/

Lecavalier 55.; Pavelski 4., Couture 29. (PP2)


Pittsburgh Penguins : New York Rangers 2:4 /1:1/

Kessel 24. (PP1), 46. (PP2); Yandle 33., Brassard 33., Zuccarello 37., Kreider 41.


Washington Capitals : Philadelphia Flyers 4:1 /2:0/

Carlson 15. (PP1), Chimera 23., Ovečkin 38. (PP1), Backstrom 58.; Voraček 30.


Dallas Stars : Minnesota Wild 2:1 /2:0/

Roussel 24., Ja. Benn 51.; Scandella 53. (PP1)

 

*PP1-zadetek z igralcem več, PP2-zadetek z dvema igralcema več

//Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

 
Ne spreglejte