Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2016,
18.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Anže Kopitar Anže Kopitar Nik Zupančič Olimpijske kvalifikacije risi

Četrtek, 1. 9. 2016, 18.22

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Slovenije nad Poljsko s 6:1

Anže Kopitar po zmagi nad Poljaki: Treba bo odpraviti napake, sicer je lahko hitro "veselica"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

1

Anže Kopitar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"To je lepa popotnica za naslednjo tekmo, a treba bo odpraviti napake, biti bolj osredotočen in se bolj potruditi," je po uvodni zmagi Slovenije nad Poljsko s 6:1 na olimpijskih kvalifikacijah dejal Anže Kopitar.

Slovenska hokejska reprezentanca je turnir v Minsku, kjer bo olimpijsko vozovnico prejel le končni zmagovalec, odprla z zmago s 6:1 nad Poljaki. Polovico zadetkov ob visoki zmagi je prispeval Anže Kopitar, ki so ga po tekmi izbrali za najkoristnejšega igralca obračuna.

"Ko dosežeš šest zadetkov, je to zelo dobro za samozavest ekipe. Sploh če se to zgodi na prvi tekmi. Vemo, da ko si postavljen kot favorit, včasih takoj od začetka ne gre, kot si želiš. Sploh prva dva zadetka sta bila zelo dobrodošla. To je lepa popotnica za naslednjo tekmo," je bil z učinkovitostjo Slovenije v pogovoru za Šport TV zadovoljen Kopitar, ki je kaj hitro pogledal v prihodnosti.

Brez podaj na palice Dancev

Že v petek ga namreč s soigralci čaka precej zahtevnejši preizkus. Nasproti jim bodo stali eni od favoritov Danci, ki so v belorusko prestolnico dopotovali z osmimi predstavniki iz lige NHL.

"V naši igri je bilo kar nekaj napak, ki jih bo treba odpraviti do petka in odigrati bolje. Danci so zelo dobro tehnično podkovani in tudi drsalno so zelo močni, tako da bo treba biti bolj osredotočen in se bolj potruditi, da se take podaje, ko smo podajali na palice Poljakom, ne bodo dogajale. Drugače zna biti hitro 'veselica'," je centralni napadalec opozoril, da bo proti hokejistom iz Hamletove dežele, kjer si je Slovenija prvič priigrali olimpijske igre, treba igrati drugače.

Cilj so uresničili

"Prvi cilj je bila zmaga, tri točke. To smo naredili," je po zmagi dejal selektor Nik Zupančič, ki bo proti favorizirani Danski igral z vsemi razpoložljivimi silami, v golu pa bo, kot je napovedal, Gašper Krošelj. | Foto: Sportida "Prvi cilj je bila zmaga, tri točke. To smo naredili," je po zmagi dejal selektor Nik Zupančič, ki bo proti favorizirani Danski igral z vsemi razpoložljivimi silami, v golu pa bo, kot je napovedal, Gašper Krošelj. Foto: Sportida

"Prvi cilj je bila zmaga, tri točke. To smo naredili. Začetek tekme je bil dober, bili smo zelo agresivni, Poljski nismo pustili razviti svoje igre. Veliko ploščkov smo ukradli v njihovi obrambi tretjini in jih s tem prisilili, da so delali prekrške. Mleli smo in mleli, igra z igralcem več sicer na začetku ni stekla, kot bi morala, a kljub temu smo dosegli zadetek, nato še drugega. Z vodstvom 2:0 je bilo veliko lažje igrati.

Druga tretjina je bila že malo slabša, nekoliko smo popustili, podaja v naši obrambni tretjini ni bila dovolj močna, posledično je nasprotnik dobil priložnosti, a jih na srečo ni izkoristil. Veseli me, da smo s pridom izkoriščali priložnosti in odšli na zadnji odmor z visokim vodstvom. V zadnjem delu je bil načrt igrati preprosto, da pošiljamo ploščke v njihovo tretjino. Na koncu smo naredili napako, dobili gol, a če potegnem črto, je cilj, ki smo si ga zadali, dosežen," se je v pogovoru za Val 202 skozi tekmo sprehodil selektor Nik Zupančič.

Nad Dance z vsemi moči v polju in Krošljem v vratih

Kot je še dodal selektor, proti Dancem, ki so zanj največji favoriti, pričakuje težko tekmo, na kateri bo treba igrati z vsemi štirimi napadi in in z vsemi sedmimi branilci, saj vsem fantom zaupa, časa za regeneracijo pa ni veliko. In kdo bo stal med vratnicama? "Tudi v naslednjo tekmo bomo verjetno šli z Gašperjem (Krošljem, op. a.)." Slovenski vratar je zaustavil 19 strelov od 20.

Obračun se bo v petek začel ob 14. uri.

Ne spreglejte