Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose Sharks

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 20.12

8 let

Anže Kopitar dvakrat v polno, odločala bo sedma tekma (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kraljem je uspelo skoraj nemogoče. Potem ko so proti San Jose Sharks v zmagah zaostajali že s 3:0, so se uspeli vrniti in z današnjo zmago izenačili na 3:3, tako da bo odločala sedma tekma.

LA Kings so zelo pomembno šesto tekmo dobili z izidom 4:1. Dvakrat pa je bil uspešen tudi slovenski hokejist Anže Kopitar. Sprva je kazalo, da bo šlo za izredno napeto končnico tekme. Še osem minut pred koncem tekme je bil izid izenačen na 1:1, potem pa se je Kraljem odprlo. Za vodstvo z 2:1 je najprej zadel Justin Williams. Po strelu Robyna Regehra z leve strani se je zdelo, da je vratar morskih psov Alex Stalock plošček zadržal, a sodnik ni zapiskal, tako da je Williams plošček med nogama gostujočega vratarja poslal v mrežo. Le dobro minuto zatem pa je na sceno stopil Anže Kopitar, ki je v razmahu dobre minute zadel dvakrat in postavil izid na končnih 4:1. Kraljem je tako uspelo izenačiti na 3:3 v zmagah, tako da bo odločala sedma, odločilna tekma.

V primeru zmage na sedmi tekmi bodo LA Kings šele četrta ekipa v zgodovini, ki jim je uspel popoln preobrat. Pred tem je to uspelo Torontu (1942), newyorškim Islanders (1975) in Philadelphii (2010).

Morski psi jezni na sodnika, Kopitar vesel, da bo sedma tekma

Zmagoviti zadetek Williamsa je razjezil trenerja San Joseja Todda McLellana: "Preprosto so nas okradli. Rekli so, da Alex ni pokril ploščka in da sodnik zato ni zapiskal. Po ogledu posnetka je povem jasno, kaj se je zgodilo. To je bila prelomna točka tekme."

Na drugi strani je bil strateg Kraljev Darryl Sutter presenetljivo zgovoren: "Velikega pomena je bil naš penalty-kill (igra z igralcem manj, op. a.) v drugi tretjini. Dobro minuto so imeli dva igralca več in nato še en power-play, a smo zdržali. Vse, kar sem videl, je bila gesta sodnika, ki ni piskal. In posnetek je tudi pokazal, da plošček ni bil pokrit (o spornem zadetku Williamsa, op. a.)." Williams pa je dodal: "Sodnik ni piskal, gledal je za vratarjem in ni piskal. Jaz sem le porinil plošček v mrežo. Pripravljen sem bil na to, da bodo zadetek razveljavili, a ga niso."

"Ne razmišljamo o tem, da lahko postanemo četrta ekipa s popolnim preobratom. Veseli smo, da bomo sploh lahko igrali sedmo tekmo. To je bil naš cilj, ko smo izgubljali z 0:3. Zavedamo se, da bomo morali odigrati najboljšo tekmo serije. Povsem jasno nam je, da bodo nasprotniki na domačem terenu "razgreti" in visoko motivirani, dvorana bo glasna, mi pa bomo morali biti pripravljeni na to," je za uradno spletno stran kluba po izenačenju serije dejal Anež Kopitar.

Pingvini skoraj ob dobljeno tekmo, Minnesota bo napadla v Denverju

Pittsburški pingvini so si že zagotovili konferenčni polfinale, potem ko so v gosteh premagali Columbus z izidom 4:3. Izid v zmagah pa je 4:2. Ta večer je bil zelo razpoložen Evegenij Malkin, ki je za Pingvine dosegel kar tri zadetke. Čeprav je po prvih dveh tretjinah kazalo na gladko zmago Pittsburgha – vodili so s 4:0 –, so zanjo trepetali vse do konca, saj je Columbus v zadnjem delu trikrat zatresel njihovo mrežo, a mu popolnega preobrata ni uspelo prirediti.

Tekmo med Minnesoto in Coloradom so dobili prvi, potem ko so na domačem ledu slavili s 5:2. S to zmago je Minnesota podaljšala serijo. Izid v zmagah je namreč izenačen na 3:3, o polfinalistu pa bo odločila sedma tekma. Junak srečanja je bil Zach Parise, ki je prispeval dva zadetka in še dve podaji. Devetindvajsetletnik je dokazal, da Divjaki pred dvema sezonama, ko so z njim podpisali 13-letno in 98 milijonov težko pogodbo, niso sklenili slabe kupčije.

Ne spreglejte