Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
19.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Natisni članek

Euro 2016 Španija Hrvaška Gerard Pique

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 19.54

6 let, 6 mesecev

Pique hrvaškim navijačem: Pomislite na otroke na štadionu!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Eden izmed glavnih zvezdnikov španske reprezentance Gerard Pique je pozdravil odločitev evropske nogometne zveze, ki je hrvaško nogometno zvezo kaznovala s sto tisoč evri za izgrede navijačev na tekmi med Hrvaško in Češko.

Ker se Uefa ni odločila za izključitev hrvaške nogometne reprezentance in je raje sprejela blažjo, denarno kazen, bodo lahko "Vatreni" nadaljevali igranje na evropskem prvenstvu. Hrvaška bo naslednjo tekmo igrala v torek ob 21. uri proti Špancem.

Španski reprezentant Gerard Pique si v torek zvečer v Bordeauxu ne želi ponovitve navijaškega scenarija s tekme med Hrvaško in Češko v St. Etiennu, zato je Hrvatom poslal javni poziv.

"Ne sprejemamo nikakršnih oblik nasilja v nogometu"

"Razumemo, da je nogomet spektakel in šov za navijače, a ne sprejemamo nikakršnih oblik nasilja v nogometu. Upamo, da lahko vsi navijači spoštujejo to igro, nogometaše in tiste navijače, ki uživajo v igri."

"Samo pomislite na otroke in družine na štadionih! Takšni dogodki se ne smejo ponoviti in upam, da je ta zgodba v dobrobit nogometa in športa končana," je pred torkovo tekmo proti Hrvatom povedal španski reprezentant Gerard Pique.

Tekma med Španijo in Hrvaško v torek ob 21.uri bo pod drobnogledom Evropske nogometne zveze. Pričakuje se močno poostreno varovanje tekme.

Nihče si ne želi, da bi se podobni dogodki ponovili. | Foto: Nihče si ne želi, da bi se podobni dogodki ponovili.

Ivan Perišić v Bordeauxu pričakuje fenomenalne hrvaške navijače

Hrvaški reprezentant Ivan Perišić je pred bitko z aktualnim evropskim prvakom Španijo za index.hr napovedal: "Španija je eden izmed največjih kandidatov za naslov evropskega prvaka. Vemo, da se ne bo branila in to je dobro za nas. Gremo po zmago. Vzdušje v ekipi je dobro. Po tekmi s Češko je bilo malo čudno, a danes je fenomenalno."

"Komaj čakamo Špance in tekmo, in potem bomo videli, kako bo v osmini finala. Pričakujemo takšno podporo navijačev kot proti Turčiji in Češki do tistega incidenta. Navijači so bili fenomenalni vse do tistih bakel. V tistih trenutkih nam je bilo težko, a smo morali ostati osredotočeni."

"To je bil dovolj dober opomin za francosko policijo in nas same"

Hrvaški selektor Ante Čačić za tekmo proti Špancem ne bo kalkuliral, saj bi lahko morda s porazom in tretjim mestom v skupini dobil lažjega tekmeca v osmini finala. "Ta reprezentanca bo iskala zmago proti vsakemu in ne bo kalkulacij. Z vsem spoštovanjem do Špancev, a bomo iskali zmago."

"Po navijaškem incidentu proti Češki nam ni bilo lahko, a smo se osredotočili na tisto, kar nas čaka. Pa tudi predsednik Šuker je po tekmi dejal, da Hrvaške ne bodo izključili iz evropskega prvenstva. Nismo zaskrbljeni, da bi prišlo do novih neredov, ker je to bil dovolj dober opomin za francosko policijo in nas same. Mislim, da bodo navijači zgledni," je za index.hr izjavil Ante Čačić.

Ne spreglejte