Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
27. 11. 2015,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Klemen Čebulj Lube Civitanova

Petek, 27. 11. 2015, 16.56

8 let

Zvezdnikov se kar tare, a Klemen Čebulj že luknja parket (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenki odbojkar Klemen Čebulj je po neljubi poškodbi spet zdrav in počasi prihaja v formo, ki jo je kazal v dresu slovenske reprezentance na preteklem evropskem prvenstvu v Sofiji.

Čebulj je poleti iz Ravenne, kjer se je kalil zadnji dve sezoni, odšel v eno najboljših ekip v Italiji in v Evropi Lube Civitanovo, klub, ki je bolj znan po imenu Macerata. Štirikratni italijanski prvak je v 23-letnemu Slovencu videl ogromen potencial in ga po hitrem postopku zvabil k sebi. Če ga ne bi oni, bi pa kakšen drug velikan.

Kot že rečeno, odlični Korošec je ob koncu sanjskega evropskega prvenstva, kjer je Slovenija osvojila drugo mesto, staknil poškodbo trebušne mišice in izpustil začetek klubske sezone. Poškodba je zdaj na srečo že preteklost in slovenski reprezentant v dresu Lube Civitanove že kaže, zakaj je del tako močne ekipe.

Ni bilo treme

Slovenski sprejemalec je pretekli teden debitiral v ligi prvakov, ko so Italijani gostovali v Lodzu pri poljskemu Belchatowu. Šlo je za težko gostovanje, a Lube se je tudi z veliko pomočjo Čebulja veselil pomembne zmage. "Komaj sem čakal to prvo tekmo, saj sem bil dolgo časa izven ritma treningov in tekem. Posebne treme pred debijem nisem čutil, prisotne je bilo le malce preveč želje po igranju in dokazovanju," se svojega krstnega nastopa spominja Čebulj, ki je bil s 13 točkami drugi strelec Italijanov, izkazal pa se je tudi v igri v bloku (3).

Trener mu zaupa

Po treh odigranih tekmah za novega delodajalca lahko počasi sklepamo, da bo slovenski reprezentant standardni član začetne postave, pa čeprav je proti Veroni pred njim priložnost dobil Simone Parodi. Proti Milanu je spet začel in bil pri gladki zmagi s 13 točkami najboljši pri Lubeju. Imel je tudi odličen 60-odstotni izkoristek napada.

"Trener mi zaupa. To mi je tudi sam povedal. Vesel sem, da je temu tako. Posebej nismo dogovorjeni za prvo postavo, zato ne morem reči, če bom tam vseskozi. Vemo, da imamo kvalitetno klop in lahko vsak pomaga ekipi do zmage," pravi Klemen, ki je potrdil, da z novim načinom dela trenerja Gianlorenza Blenginija, ki je tudi italijanski selektor, nima težav. "Zadovoljen sem z njegovim načinom treniranja. Daje zelo velik poudarek na sprejemu servisa, tega si zelo želim izboljšati. Tako da za zdaj nimam nobenih težav z njegovim načinom treniranja."

Tudi soigralci so ga lepo sprejeli: "Nobenih težav ni bilo, super sem se vklopil v ekipo, saj sem nekatere poznal že od prej.

Lube ena glavnih ekip v vseh pogledih

Po besedah Klemna, za katerega je to že tretji italijanski klub, je v Lubeju res vse tako, kot mora biti. Organizacija je na vrhunski ravni. "Že v Ravenni je bila organizacija na visoki ravni. Tukaj se pa res vidi, da je to ena izmed glavnih ekip v Italiji in to prav v vseh pogledih," je navdušen Slovenec, ki je v sezoni pred odhodom k Ravenni leto dni kot posojen odbojkar igral tudi za San Giustino.

Ekipa, ki lahko osvoji vse

Lube je pred to sezono sestavil fantastično ekipo, ki bi lahko na prvi pogled osvojila vse. Tukaj mislimo na italijansko prvenstvo, kjer ji bosta glavna tekmeca Modena in Uranutov Trentino, italijanski pokal in tudi ligo prvakov. Z imeni, kot so Osmany Juantorena, Ivan Miljković, eden najboljših liberov na svetu, Jenia Grebennikov, vrhunski podajalec, Američan Micah Christenson, srbska blokerja Dragan Stanković in Marko Podraščanin, ne pozabimo tudi na odličnega trenerja, tudi ne more biti drugače.

Ne spreglejte