Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
14.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 14.18

7 let, 12 mesecev

Zvezda je rojena: boksarja, s katerim se je Kličko mučil 12 rund, pomendral v dveh (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanski boksar Anthony Joshua je na svojem največjem testu v profesionalni karieri nekdanjega izzivalca za svetovni naslov v težki kategoriji Američana Kevina Johnsona premagal v dveh rundah.

Sinoči je v londonski areni O2 potekal pravi boksarski spektakel, eden izmed vrhuncev pa je zagotovo bil dvoboj med britanskim herkulom in Johnsonom. Vsi so govorili, da bi to lahko bil resen test za komaj 25-letnega Britanca. Boksar nigerijskih staršev je po nekajsekundnem tipanju začel tolči s svojimi macolami, Američan pa je lahko le čakal, kdaj bo konec. Dvoboj bi lahko sodnik prekinil že po prvi rundi, a se je morda tudi zaradi gledalcev dvoboj nadaljeval še v drugo, kjer pa je bilo po minuti boksanja vsega konec.

Mladi zvezdnik je boksarja, s katerim so se kar 12 rund mučili asi, kot so Vitalij Kličko, Derek Chisora in Tyson Fury , odpihnil v dveh, kar le govori, da se olimpijski prvak iz Londona 2012 spreminja v stroj, ki ga bo težko premagati ne glede na to, kdo mu bo stal na sproti. Že zdaj bi najbrž predstavljal velik izziv tudi trenutno nedotakljivemu vladarju težke kategorije Vladimirju Kličku.

"Anthony bo nekega dne svetovni prvak"

Ta dvoboj se še ne bo zgodil tako kmalu, saj bo moral Britanec premagati še številne nasprotnike, a dejstvo, da za svojih 13 profesionalnih zmag nikoli ni potreboval več kot tri runde boksanja, govori, da je izjemen talent, za katerega bomo zagotovo še slišali. O tem je prepričan tudi njegov promotor Eddie Hearn. "Anthony bo nekega dne svetovni prvak. Trenutno ne vidim nasprotnika, ki mu ne bi bil kos. Britanci imajo možnost, da bi lahko vladali v težki kategoriji. Uživajmo v potovanju do tja," pravi Hearn.

Joshua je po še eni "trening" tekmi dejal, da je bil proti Johnsonu še posebej motiviran, saj ga je pred borbo oklical za velikega otroka. "To je smisel vsega. Boksal sem že v številnih krajih, a O2 je moj dom, tukaj se počutim odlično, zato je bilo vse skupaj še lažje. Trener me muči na treningih, zato je super, da se trdo delo nekje pozna. Do zdaj gre vse kot po maslu, a vem, da bodo pred mano vse težji in težji dvoboji," mladi zvezdnik ostaja na realnih tleh.

Ne spreglejte