Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 6. 2008,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 14. 6. 2008, 16.29

8 let

Župančič Regent zmagal v finalu B

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na tekmi svetovnega pokala prepričljivo opravil s kvalifikacijam in se gladko uvrstil v polfinale. Danes se mu je finale A vnovič izmuznil iz rok

V finalu B je nato zmagal in tako osvojil končno deseto mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov.

Župančič Regent je že dopoldne odveslal polfinale in v svoji skupini osvojil četrto mesto. S tem je le za las zgrešil nastop v finalu A. S končnim desetim mestom je tako ponovil rezultat s prve tekme svetovnega pokala v Szegedu, kjer je bil prav tako deseti. Na stopničkah so pristali isti trije kajakaši kot na uvodni tekmi v Szegedu. Danes je zmago slavil Britanec Tim Brabants pred Norvežanom Eirikom Verasom Larsenom na drugem in zmagovalcem prve preizkušnje Kanadčanom Adamom van Koeverdenom na tretjem mestu.

Dejstvo je, da je primorski kajakaš dobro nastopil tudi v današnjem polfinalu, kjer je bil v prvi skupini sicer četrti, a je bil v daleč najhitrejši skupini, saj je imel skupno peti čas. S tem časom bi bil v drugi polfinalni skupini drugi, v tretji skupini pa bi celo zmagal, a tokrat mu je morda zmanjkal kanček športne sreče, pa bi si "privozil" finale A.

Forma gre v pravo smer

"Ne morem ravno reči, da sem z nastopom zadovoljen, če mi je spet ušel finale A. A veslal sem dobro, precej bolje kot na uvodni tekmi svetovnega pokala v Szegedu in neprimerljivo bolje kot na evropskem prvenstvu v Milanu. Forma gre v pravo smer in morda bi se s kančkom sreče več že danes lahko boril za kolajne. A se ni izšlo," je po nastopu v Nemčiji povedal Jernej Župančič Regent, ki ima pred olimpijskim nastopom še eno priložnost, da si privesla finale A.

"Priložnost za popravni izpit je na naslednji tekmi svetovnega pokala v Poznanu (od 27. do 29. junija, op. p.) in to bo hkrati zadnja in edina priložnost pred Pekingom. Upam, da se mi bo izšlo, saj se forma dviguje," je še povedal "Župa", ki ga v nedeljo čaka še polfinalni nastop na 500 metrov: "A nastop na 500-metrski progi je bolj trening-disciplina za enkrat daljši nastop."

Ne spreglejte