SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žolnirjeva počaščena, da je na znamki

4

termometer

Pošta Slovenije bo zlato slovensko olimpijko iz Londona Urško Žolnir počastila z izdajo priložnostne znamke.

Poleg Žolnirjeve in njenega trenerja Marjana Fabjana sta se promocije knjige, ki bo izšla 28. septembra, v klubu udeležila tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak.

"Zahvaljujem se Pošti Slovenije za izkazano čast in pozornost. Po vsem doživetem v zadnjih mesecih tega nisem pričakovala in sem zato še toliko bolj ponosna na, če lahko tako rečem, svojo znamko. Želim si, da bi našla posebno mesto v albumih in srcih ne le ljubiteljev znamk, temveč tudi vseh, ki živijo s športom, ga spremljajo in navijajo za svoje favorite. In če bo s to znamko potovalo kakšno pisemce z lepo vsebino, ki bo nekoga osrečilo, bom še toliko bolj zadovoljna," je ob predstavitvi znamke dejala Žolnirjeva.

Pošta Slovenije je z izdajo znamk počastila vse zlate olimpijske kolajne v samostojni Sloveniji. Na znamkah so tako že upodobili Iztoka Čopa in Luko Špika, Rajmonda Debevca ter Primoža Kozmusa. Motivi na znamkah predstavljajo državo, ki jih izdaja, njeno naravno in kulturno dediščino, pomembne dogodke in uspehe. Čeprav upodabljanje še živečih osebnosti na poštnih znamkah, z izjemo monarhov ali predsednikov držav, ni običajno, so mnoge države naredile izjemo prav pri vrhunskih športnikih, dobitnikih olimpijskih medalj, so v Pošti Slovenije pojasnili, kako zlati športniki pridejo do znamk.

Znamko Žolnirjeve je po fotografiji Aleša Fevžerja oblikovala Irena Gubanc, nazivna vrednost je 0,92 evra, natisnjena pa je v mali poli desetih znamk. Ob znamki je Pošta Slovenije izdala tudi ovitek prvega dne, na pošti 3101 Celje pa bo v uporabi tudi poseben priložnostni poštni žig, so še sporočili iz Pošte Slovenije.

Utrinki s podelitve:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin