Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
11.20

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

svetovni rekord Siboniso Gonya Zolani Tete boks

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 11.20

6 let, 4 mesece

Zolani Tete postavil nov rekord: do svetovnega naslova v 11 sekundah! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Zolani Tete | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Južnoafriški boksar Zolani Tete je na spektaklu v Belfastu v borbi za svetovni naslov v bantamski kategoriji po različici WBO v le enajstih sekundah premagal rojaka Sibonisa Gonyo. To je bil najhitrejši nokavt v vsej zgodovini boksarskih dvobojev, ki so šteli za svetovni naslov.

Tete velja za enega najboljših boksarjev na svetu v bantamski kategoriji, a da bo v Belfastu tako hitro pometel z nasprotnikom, ni verjel nihče. 29-letni boksar je v le petih sekundah z natančnim in močnim desnim krošejem nasprotniku zadal "smrtni" udarec, po katerem se je Gonyja le prekucnil na hrbet in negiben obležal na tleh. Sodnik je nekaj sekund še štel, a kmalu videl, da je vsega konec, še preden se je dobro začelo.

Nov najhitrejši KO v zgodovini v borbi za naslov svetovnega prvaka:

"Vedel sem, da Gonya ne bo dolgo zdržal, in poglejte, zmagal sem v prvi rundi," je po ekspresno hitrem koncu za BoxNation dejal Tete in si zaželel dvoboja z Britancem Ryanom Burnettom, svetovnim prvakom po različicah WBA in IBF. "Z veseljem bi se pomeril z njim, saj bi tako preverila, kdo je resnični kralj te kategorije."

Warren: Burnett, si za? Zato smo tukaj.

Južnoafriški boksar je navdušil tudi svojega zastopnika Franka Warrena: "Nasprotnika je zmanjkalo, še preden je udaril ob tla. Tete je nekaj posebnega in naredili bomo vse, da mu priskrbimo Ryana Burnetta. Zato smo tudi v Belfastu. Če želi Ryan preveriti, ali je resnično najboljši, je to idealen dvoboj, da to stori. Dajmo ljudem, kar želijo, naj se najboljši pomerijo z najboljšimi."

Prejšnji rekord držal Portoričan

Tete je s hitrim koncem podrl rekord, ki ga je držal nekdanji WBO-prvak v prav tako bantamski kategoriji Portoričan Daniel Jimenez, ki je leta 1994 po 17 sekundah premagal Haralda Geierja.

Ne spreglejte