Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
16.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 16.12

8 let, 5 mesecev

Znani kandidati za laureuse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Športni novinarji iz vsega sveta so izbrali kandidate za letošnje prestižne laureuse, nagrade za najboljše športne dosežke leta.

Za najpomembnejši izbor, kategorijo za najboljšega športnika leta, so v moški konkurenci kandidati švicarski teniški igralec Roger Federer, ameriški golfist Tiger Woods, ameriški atlet Tyson Gay, brazilski nogometaš Kaka, ameriški plavalec Michael Phelps in finski voznik formule 1 Kimi Raikkoenen, v ženski pa ruska atletinja Jelena Isinbajeva, belgijska teniška igralka Justine Henin, švedska atletinja Carolina Kluft, avstralska plavalka Libby Lenton, brazilska nogometašica Marta in mehiška golfistka Lorena Ochoa. Lani sta nagradi prejela Isinbajeva in tretjič zapored Federer, ki je tako po številu laureusov prehitel Woodsa.

Za najboljšo moštvo so kandidati nogometni klub AC Milan, iraška nogometna reprezentanca in moštvo formule 1 Ferrari, za odkritje leta se bosta potegovala srbski teniški igralec Novak Djoković in južnoafriški atletski paraolimpijec Oscar Pistorius, za vrnitev leta pa britanska atletinja Christine Okuruogo, ki se je na steze vrnila po kazni zaradi dopinga, še ena Britanka, svetovna rekorderka v maratonu Paula Radcliffe in ameriški igralec golfa Steve Stricker.

Dobitnike nagrad (obstaja še nekaj kategorij) bodo izbrali člani Športne akademije Laureus, podelili pa jih bodo na slovesnosti 8. februarja.

V preteklosti so določen pečat na teh podelitvah pustili tudi Slovenci. Leta 2001 je bil nominiran ekstremni smučar Davo Karničar, leta 2003 pa ultramaratonski plavalec Martin Strel.

Ne spreglejte