SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znan je okvirni datum za 13. rundo Dejana Zavca

0

termometer

Novopečeni slovenski športni upokojenec Dejan Zavec se bo od boksa uradno poslovil spomladi, marca načrtuje poseben dogodek, a podrobnosti še ne želi razkriti.

"V pokoju je odlično, vse zasebne zadeve lahko zdaj urejam sproščeno, veliko časa si lahko vzamem, še vedno pa zbiram vtise preteklosti, rečem lahko, da se kar dobro znajdem v tem času in prostoru. Letos bom prvič lahko z družino načrtoval celotne praznike, kar nam je bilo do zdaj prikrajšano, tako da se tega zelo veselimo," je povedal novopečeni športni upokojenec, ki tako kot vsi upokojenci vseeno opaža primanjkljaje časa v dnevu.

Zavec je 26. novembra na Floridi vknjižil četrti poraz v karieri. S tehničnim knock outom ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Erislandy Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO. Zavec je takrat dan po porazu napovedal konec športne kariere, saj je ugotovil, da se z mlajšimi ne more več enakovredno kosati, prihodnje leto bo 13. marca namreč dopolnil 40 let.

Mladi so zanj prehitri

"Kaj naj rečem, v borbi sem bil v vsakem trenutku 'zadaj'. Tisti delček sekunde pri vsakem udarcu je bil dovolj, da sem vedel. Ko sem napadel, se je umaknil, ko je on napadal, se nisem utegnil izmakniti. Vedel sem, da je prišel čas, da se ne da več s temi mladimi," je na Ptuju med sproščenim pogovorom dejal Zavec.

V vseh svojih borbah, v svojih 39 dvobojih je dosegel 35 zmag, od tega 19 s KO, en dvoboj se je končal neodločeno, ima tudi štiri poraze, v ringu nikoli ni "padel", ni bil nokavtiran. Zdaj je svoji karieri KO zadal kar sam.

Še vedno trenira

"Moram povedati, da je prav fino. Zjutraj, ko v omari nabiram skupaj oblačila, podzavestno vzamem še brisačo. Potem pa se spomnim, saj tega ne potrebujem, vsaj ne za jutranji trening," je dejal Zavec, ki pa kot pravi športnik seveda tega ni povsem opustil. "Ta teden me čakajo trije ali morda štirje treningi, tako ali tako pa sem vsak dan tukaj v telovadnici, saj imam veliko učenja željnih boksarjev," je povedal Ptujčan.

Dan se vseeno hitro odvije, te dni se preizkuša tudi kot gostinec v kavarni pod telovadnico. "Vsako stvar, ki jo delaš, jo moraš stoodstotno. Zdaj edino treningov ne delam več na najvišji ravni. Svojega sistema v dnevu sicer ne spreminjam drastično, le trening je zdaj pomaknjen v druge ure dneva, pa še to ne vsak dan," je dejal Mr. Simpatikus, ki želi v prihodnje slovenskemu amaterskemu in profesionalnemu boksu pomagati s svojimi izkušnjami.

Boksu si želi vrniti, kar mu je dal on

"Zdaj sem šele dober teden v nekem bolj umirjenem ritmu. Seveda želim dati boksu kaj nazaj, moj cilj za prihodnost je, da bi mi uspelo z znanjem pomagati kakšnemu perspektivnemu boksarju, ampak tako kot vse tudi to zahteva svoj čas," o nadaljnjih načrtih v boksu pove Zavec, ki ima vse možnosti, da ostane v tem športu, saj je v začetku leta 2006 v Novem Sadu končal fakulteto in si pridobil naziv trener boksa, potem pa je oktobra 2010 odprl tudi Dejan Zavec Gym, lasten vadbeni center na Ptuju.

O dokončnem slovesu od poklicnega boksa še ni želel povedati veliko, do zdaj namreč še ni imel časa, da bi vse podrobnosti do potankosti izpilil. "Lahko rečem le to, da točnega datuma še nimamo, bo pa dogodek nekje v marcu, ko pripravljamo tisto zadnjo, 13. rundo. Zato je potrebno nekaj časa, da speljemo dogodek kakovostno in na najvišji ravni, zato bo to šele drugo leto, čeprav smo ga mislili izpeljati še letos," je še dejal Trdobojec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin