Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 6. 2010,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 6. 2010, 17.55

8 let

Želja: Ugodno vreme in osem serij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko so pred 10 dnevi na leškem letališču le prerezali trak in odprli novo asfaltno stezo, se je kamen od srca najbolj odvalil prirediteljem tekme padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala.

Najslabši možen scenarij bi bila namreč odpoved tekmovanja za Bled pokal, kar bi bila velika črna pika za enega najuspešnejših slovenskih športnih kolektivov. ''K sreči se je vse izteklo po naših željah, ujeli smo še vse roke za prijavo tekmovanja, zato bo konec tedna vse potekalo normalno,'' je zadovoljen z novo pridobitvijo na leškem letališču Drago Bunčič, trener leških padalce in vodja tekmovanja v Lescah.

Z odprtjem steze so se organizatorji tako posvetili le sklepnim pripravam na izvedbo tekmovanja, ki je letos pod Karavanke privabil rekordno število ekip- 46. ''Glede na to, da sta letos na sporedu dve svetovni prvenstvi, je to kar pričakovano, kajti vsi si želijo tekmovati in se primerjati s konkurenco. Tolikšno število ekip je resda ogromno, toda to je hkrati tudi priznanje za naše tekmovanje, ki ga vsi zelo cenijo,'' je še dodal Drago Bunčič, ki bo obe leški ekipi Elan in Flycom sestavil po sredinem treningu. Po povratku z Grobnika in pridobitvi začasnega uporabnega dovoljenja so se padalci le posvetili treningu za domačim hangarjem, po približno petdesetih trening skokih pa so pripravljeni na obračun s tekmeci, ki prihajajo iz 19 držav, čeprav jim je nestabilno vreme pokvarilo zastavljene cilje.

''V načrtu smo imeli nekaj več skokov za trening, a je muhasto in nestabilno vreme zopet opravilo svoje. Od načrtovanega plana, smo ga izvedli okrog 80 odstotkov, zato pred domačim tekmovanjem ne želim ničesar napovedovati ali predvidevati. Konkurenca je huda, o tem ni nobenega dvoma, najbolj pa vsi skupaj navijamo za vreme in za izvedbo vseh osmih serij. Če se bo to uresničilo, potem se lahko nadejamo tudi vidnejših uvrstitev, ob manjšem številu skokov pa je krog moštev za visoka mesta zelo širok,'' je pred domačo tekmo previden eden naših najbolj izkušenih mož Uroš Ban, ki bo z ekipo Elan ponovno naskakoval stopničke. Lani je slavila druga leška ekipa Flycom, pred Italijani in Elanom. Poleg Elana (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), ter Flycoma (Matjaž Pristavec, Gorazd Lah, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Hrvatica Helena Janson), bodo v Lescah nastopile še tri slovenske ekipe, še dve s Ptuja in ena iz Lesc. Letošnja druga tekma bo trajala od petka do nedelje, že v četrtek pa bodo padalci na treningu preizkušali leški padalski poligon in se navajali na vreme pod Karavankami, ki ponavadi igra glavno vlogo.

Ne spreglejte