Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
20. 4. 2010,
15.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 20. 4. 2010, 15.21

7 let, 12 mesecev

Želela sta si novih izzivov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je dvojec Sašo Taljat in Luka Božič na svetovnem prvenstvu v Španiji osvojil bronasto medaljo v slalomu, si je za naslednjo sezono zadal cilje, ki jih Primorca izpolnjujeta več kot odlično.

Primorska naveza se je odločila preizkusiti še v eni disciplini in sicer v spustu na divjih vodah. Pred kratkim sta se vrnila s priprav v Sortu, kjer bo letos potekalo svetovno prvenstvo, bilo pa je izpeljano tudi tekmovanje Copa Pirineus, kjer je naš dvojec presenetil z odličnimi rezultati. Na klasični preizkušnji sta se zavihtela povsem na vrh, v šprintu pa sta zasedla tretje mesto in v skupnem seštevku osvojila prvo mesto. Po odličnih rezultatih smo poklicali starejšega člana našega dvojca, Saša Taljata, in ga najprej povprašali, kdo je bil pobudnik, da se preizkusita še v tej disciplini. "Pravzaprav sva bila kar sama z Luko pobudnika za to. Iskala sva nove izzive in glede na zadnje rezultate sva uvidela, da lahko ciljava visoko," je povedal mladi Primorec, potem ko z Luko nista vedela, kaj lahko pričakujeta na prvi tekmi, saj je bila konkurenca za njiju popolna neznanka. "Pred tekmo nisva vedela, kaj pričakovati, saj konkurence praktično nisva poznala, razen kar sva slišala od kolegov, da so nekateri nepremagljivi, ampak se je na koncu izkazalo, da se jih da premagati. Pozimi sva zelo dobro delala na fizični pripravi, tako da nama na tekmi ni bilo pretežko."

Trening slaloma ne trpi

Člana Soških elektrarn kljub treningu spusta ne zanemarjata treninga med vratci – slaloma. "Trening slaloma ne trpi, ker smo se dejansko spustu posvetili zadnji teden, tako da sploh ne vidim težav. Kvečjemu je za naju bolje, ker se nama s treningom spusta popravlja zavesljaj in še svetovno prvenstvo v spustu je po evropskem prvenstvu v slalomu, tako da bova imela dovolj časa za privajanje na čoln za spust," je povedal 20-letni Sašo, ki je za konec še razkril kratkoročne načrte za nadaljnji trening, ko bodo na sporedu izbirne tekme za državno reprezentanco: "S slalomom se ne obremenjujeva preveč, ker sva se na račun lanskega uspeha v Španiji že prekvalificirala v reprezentanco, tako da se bova morala pripravljati bolj za spust. Ta teden gremo na Savo Dolinko, kjer nas čaka izbirna tekma v spustu, kakšen dan bomo šli še na Sočo … predvsem bo poudarek na spustu, vendar moram poudariti, da prednost še vedno dajeva slalomu."

Ne spreglejte