Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2015,
18.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vasilij Žbogar jadranje evropsko prvenstvo Split

Petek, 8. 5. 2015, 18.50

8 let, 1 mesec

Žbogar si v Splitu želi četrto zaporedno medaljo na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V torek se bo v Splitu začelo evropsko prvenstvo v razredu finn. Pred dvanajstimi leti je Vasilij Žbogar na tem prizorišču postal evropski prvak v razredu laser.

Po drugem mestu na tekmi svetovnega pokala v Hyeresu se je Izolan preselil na prizorišče prvenstva. "Še vedno se mi pozna utrujenost, saj se v zadnjih tednih nisem ustavil, tudi regata v Franciji je naredila svoje. Ampak zadnja dva dneva sem si privoščil malo počitka, svežina se vrača," je o trenutnem počutju povedal Žbogar in nadaljeval: "Priprave v Splitu sem izkoristil predvsem za testiranje jader za šibkejši veter. Po vremenski napovedi sodeč, bo prve dni prvenstva zelo malo vetra, nekaj več ga pričakujejo v nadaljevanju."

Na novo jadrnico se še ni povsem privadil Žbogar je v zadnjem obdobju veliko pozornosti in časa namenil opremi. Nova jadrnica se je izkazala za odlično v močnem vetru, tekmovanje v Splitu pa bo pokazalo, kako se obnaša v šibkejšem: "Nisem še imel priložnosti trenirati z njo v takšnih razmerah, zato imam še nekaj težav. Upam, da bom v naslednjih dneh dobil nekaj dodatnih izkušenj in da na tekmovanju ne bo težav s tem."

"Že po prvih regatah bo jasno, kakšne so možnosti za najvišja mesta" Na morju pred Splitom bo nastopilo kar nekaj zelo dobrih jadralcev v razredu finn, tudi prvi in tretji z lestvice razreda finn Britanec Edward Wright in Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, ne bo pa svetovnega prvaka in zmagovalca regate v Hyeresu, Britanca Gilesa Scotta.

"Kljub odsotnosti Britanca je konkurenca močna, prvi favorit je Kljaković Gašpić, saj jadra na domačem terenu, tudi ostali jadralci so zelo dobro pripravljeni," je o konkurenci povedal trenutno osmi na lestvici razreda in razkril svoje cilje: "Lani sem bil drugi, torej bom branil srebrno medaljo. Vem, da ne bo lahko, že po prvih regatah pa bo jasno, kakšne so moje možnosti za najvišja mesta."

Ne spreglejte