Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2008,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 7. 11. 2008, 15.19

8 let

Zavec na Poljsko po 26. zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se bo 29. novembra v poljskih Katowicah meril za naslov evropskega prvaka v velterski kategoriji (do 66,678 kg) po verziji EBU.

Zavec (25 zmag, od tega 14 s KO, 0 porazov) bo za najpomembnejši naslov stare celine pesti prekrižal s Poljakom Rafalom Jackiewiczom (32 zmag/18 s KO, 8 porazov).

Dvoboj bo v dvorani v Katowicah, ki sprejme 10.000 gledalcev, na sporedu zadnjo soboto meseca novembra ob 23. uri, Poljaki pa so že pričeli s prodajo vstopnic. Gre za največji dvoboj na evropskih tleh, saj je verzija, po kateri lahko profesionalec postane evropski prvak, zgolj ena - EBU. Dvaintridesetletni Zavec, oziroma Mr. Simpatikus, se na Poljsko podaja po novo zmago, tokrat že 26. V drugem kotu bo imel leto dni mlajšega nasprotnika, ki je v dosedanjih 41 dvobojih vknjižil "le" 32 zmag. Poljak, znan tudi kot Braveheart, pa doslej na domačih tleh še ni bil poražen.

"Statistika sicer govori nekoliko v njegov prid, po posnetkih sodeč nikakor ne gre za slabega boksarja. Če bom tisti pravi Dejan Zavec, lahko prav gotovo zmagam. Sicer na Poljskem še ni bil poražen, a tega se ne bojim. Treniral sem dobro, kondicijske priprave so za mano, prav zdaj sem v fazi sparingov. Tako bo še dva tedna, nato pa me v zadnjem tednu čaka še stroga dieta," je povedal Zavec, ki se v ring znova podaja s "starim" sekundantom - trenerjem Dirkom Dzemskijem.

Zavec: Mislim, da do odpovedi ne bo prišlo

"Zelo sem vesel, da bo do tega dvoboja prišlo. Sicer se mi je že zgodilo, da je bilo vse skupaj tik pred zdajci odpovedano, a mislim, da si Poljaki, kot ljubitelji tega športa, česa takšnega ne bodo privoščili. Vstopnice so že v prodaji, tudi moji navijači so že v pripravljenosti. Vem, da se jih bo na Poljsko prav gotovo odpravilo med 50 ali 60, kar mi bo prav gotovo v čast in tudi v podporo," je nadaljeval Zavec, ki se bo v ring znova podal ob svoji melodiji Boomfunk MC's "Something going on".

Za svojega nasprotnika je Zavec dejal, da je taktično in tehnično odličen borec, ki je nazadnje izgubil leta 2005. Vse odtlej pa je nepremagan. Porazi, teh je do zdaj vknjižil kar osem, sicer ne govorijo v Poljakovo prid, a je vse poraze zabeležil na tujih tleh, medtem ko je pred domačim občinstvom še nepremagan.

"Vse skupaj bo igra. V svoji taktiki mi bo nedvomno skušal tudi nagajati, tako pač v boksu to poteka. S tem morda tudi zmedeš nasprotnika, da mu pade koncentracija, a jaz se prav gotovo ne bom pustil. Komaj čakam prvi zvonec, ko se bo enkrat začelo, bom hitro videl, kako je treba boksati, da bom uspešen. Udaril ga bom tam, kjer je najmočnejši. Vsekakor ne bo lahko, tako kot v življenju ni nič lahko. Odmislil bom njegove navijače v dvorani, skušal prevzeti pobudo in se osredotočiti le na nasprotnika," je samozavestno nadaljeval Zavec, ki je na srečo povsem saniral poškodbo hrbta: "Z veseljem lahko rečem, da sem popolnoma zdrav, brez poškodb in brez vsakršnih težav."

Zavec se mora znebiti še nekaj odvečnih kilogramov

Podobno je v videoposnetku o slovenskem šampionu razmišljal tudi njegov trener Dirk Jemski: "V Dejanov uspeh sem prepričan, Slovenci pa ste lahko veseli, da imate takšnega boksarja. Priprave so potekale dobro, prav zdaj imava treninge s sparing partnerji, nato v zaključku sledi še taktična priprava." Ta pa ne bo edina, s katero se bo Zavec ukvarjal v zadnjih dneh pred dvobojem. Znebiti se mora še odvečnih kilogramov, teh je zdaj še šest. "Tri sem že spravil 'dol', še šest jih moram. Dieta se je že začela, zadnji teden bom živel od mesa, testenin in tekočine."

Zavec se je doslej že pomeril s tremi poljskimi nasprotniki, vse tri je premagal. "Boks je v tej državi priljubljen. Pri vseh poljskih boksarjih do zdaj dvoboji nikakor niso bili lahki. Naletel sem na čvrst odpor in to pričakujem tudi tokrat," je zaključil Zavec.

Ne spreglejte