Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
7.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Mitja Gasparini Klemen Čebulj Poljska Vroclav

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 7.11

8 let

Začetniška napaka strokovnega vodstva preprečila presenečenje?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji slovenske izbrane vrste so za konec prvega kvalifikacijskega turnirja za nastop na EP pokazali najboljšo predstavo, a to ni bilo dovolj za več kot niz proti Poljakom.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Fantje so pokazali vse, česar niso v prvih dveh tekmah. Zbranost je bila na visoki ravni, pokazali so veliko željo, malenkost evforije, na kateri mora temeljiti reprezentanca, če hoče dobro igrati. Žal ne bo šlo, če bomo to kazali le proti reprezentancam svetovnega vrha, ampak bomo morali to kazati tudi proti manj kakovostnim reprezentancam. Poljaki so imeli tudi domačinsko sojenje, a na to se ne smemo izgovarjati, to je povsem normalno, tako sem zadevo predstavil tudi fantom. Prevzemam pa odgovornost za zmedo na koncu četrtega niza. Storil sem začetniško napako, ker nisem imel evidence, koliko menjav sem naredil. Tako nismo pravočasno ukrepali ob neupravičeni odločitvi sodnikov, da ne smemo več menjati, in po nepotrebnem izgubili nekaj točk, ker Plota nisem zamenjal s Čebuljem."

Mitja Gasparini, korektor Slovenije: "To, da proti dobrim ekipam igramo lažje, je že stalnica, saj smo bolj sproščeni. Mislim, da smo pokazali lep boj. Malo so nas jezili le sodniki, ki niso videli tistega, kar je videla vsa dvorana. Poljaki zagotovo niso potrebovali sodniške pomoči. Je pa res, da smo jim bili zelo blizu, da so nam manjkale malenkosti. Mogoče bi lahko bolj pametno končali kakšen napad, v vsakem elementu je bilo nekaj rezerve. Tudi pri sprejemu, čeprav moram pohvaliti sprejemalce, ki so kljubovali odličnim servisom Poljakov. To igro moramo ponoviti tudi v Ljubljani, vsekakor upamo, da bi jih v Stožicah lahko presenetili."

Klemen Čebulj, sprejemalec Slovenije: "Poljakov se v nobenem pogledu nismo ustrašili. Pokazali smo tisto pravo odbojko, ki bi jo morali vedno. Vso tekmo smo bili zbrani, čeprav so nas pritiskali s servisom, lovili na bloke, a nič nas ni zmedlo. Tako bi morali igrati tudi na prvih tekmah, a nismo, menim, da je za vse to kriva glava. Nekoliko so nas iz tira spravili sodniki, na koncu pa je nekaj zmede povzročila tudi selektorjeva napaka. A take napake se dogajajo."

Ne spreglejte