Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2014,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robi Markoja

Petek, 20. 6. 2014, 13.11

8 let

Za slovo od Gaja 18. mesto Markoje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski strelec Robi Markoja je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Gaju pri Pragerskem zasedel 18. mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj.

Markoja je zadel 1164 krogov, njegov sloviti reprezentančni kolega Rajmond Debevec pa je današnjo preizkušnjo s 1158 krogi končal na 30. mestu.

Prekmurskemu strelcu se je po več kot dveh tretjinah strelskega maratona nasmihala celo uvrstitev v veliki finale. V klečečem položaju je zadel 391 in ležečem 395 krogov, s 786 krogi pa je bil na robu osmerice. V najbolj zahtevnem in nepredvidljivem stoječem položaju se je Markoja po prvi seriji desetih strelov zavihtel na visoko četrto mesto, v nadaljevanju pa je malenkostno popustil in s 378 krogi v stoječem položaju tekmo končal med prvo dvajseterico.

Debevec, ki se pred dnevi nekoliko nepričakovano ni uvrstil na osrednjo tekmo v njegovi paradni disciplini malokalibrska puška leže, na današnji preizkušnji ni bil konkurenčen najboljšim strelcem na svetu. Nosilec treh olimpijskih odličij je kleče zadel 387, leže 391 in stoje 380 krogov.

Druga dva slovenska strelca Željko Moičević in Gregor Gotovina se prek četrtkovih eliminacij nista prebila na današnjo glavno tekmo.

Po današnji moški tekmi v kraljevski strelski disciplini je padel tekmovalni zastor. Domače preizkušnje v Gaju pri Pragerskem si bo najbolj zapomnila Ljubljančanka Živa Dvoršak, ki se je kar dvakrat uvrstila v veliki finale, kar ji na dosedanjih tekmah za svetovni pokal ni nikoli uspelo. Na tekmi z zračno puško je nato osvojila peto, v disciplini malokalibrska puška trojni položaj pa sedmo mesto. Nase je opozorila tudi Petra Dobravec, ki je z zračno pištolo osvojila 13. mesto, kar je bila njena daleč najboljša uvrstitev na tekmah za svetovni pokal.

Naslednja tekma najvišjega kakovostnega razreda z malokalibrskim in zračnim orožjem ter puško šibrenico bo med 1. in 10. julijem v Pekingu, slovenski strelci in strelke pa zavoljo visokih stroškov potovanja in bivanja na Kitajskem ne bodo nastopili. Najboljši slovenski strelci in strelke se bodo med 16. in 20. julijem udeležili velike nagrade Juana Carlosa v Granadi ter se seznanili s streliščem, ki bo septembra gostilo svetovno prvenstvo.

Ne spreglejte