Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.14

8 let

Woods osvojil trinajstega velikega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši golfist sedanjosti Američan Tiger Woods je zmagovalec zadnjega od štirih velikih turnirjev v sezoni.

Na igrišču Southern Hills pri Tulsi v Oklahomi je zadnji dan zadržal nalet tekmecev in osvojil prvenstvo Profesionalnih igralcev golfa (PGA) Združenih držav Amerike. To je njegov četrti PGA naslov in trinajsta zmaga na turnirjih "velikega slama". Drugo mesto z dvema udarcema zaostanka je osvojil Američan Woody Austin (274), tretji pa je bil Južnoameričan Ernie Els (275). Najboljši Evropejec je bil Anglež Simon Dyson na 6. mestu. Tiger Woods je vodstvo na turnirju prevzel v petek in ga v soboto ter nedeljo dokaj suvereno branil pred zasledovalci.

Edini tesen trenutek se je zgodil na štirinajsti luknji zadnjega dne, ko je z udarcem nad parom dovolil rojaku Woodyju Austinu, da se mu je približal na vsega en udarec. "Na poti do luknje sem si na glas dejal, da se moram vrniti v zmagovalne tirnice. Bil sem besen nase, saj sem si otežil zmago," je dejal Tiger Woods, ki je na 15. luknji dosegel udarec pod parom in si zagotovil mirnejšo pot do zmage.

Turnirje "major" v tej sezoni so tako osvojili štirje različni igralci. Američan Zach Johnson je aprila presenetil konkurenco in oblekel zeleni suknjič za zmago na mastersu v Augusti, Argentinec Angel Cabrera je bil junija najboljši na odprtem prvenstvu ZDA, Irec Padraigu Harringtonu pa je pred tremi tedni postal zmagovalec odprtega prvenstva Velike Britanije.

Tiger Woods je s trinajstim naslovom "major" naredil nov korak k rekordnim osemnajstim zmagam Jacka Nicklausa. "Ta zmaga ima zagotovo posebno težo, saj sem imel prvič v življenju med navijači tudi svojo hčerko Sam Alexis. Bilo je čudovito, ko sem jo lahko objel po zmagi," je dodal Woods.

Ne spreglejte