Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2009,
13.27

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 15. 4. 2009, 13.27

8 let, 2 meseca

Vrača se Aljaž Pegan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna bo Maribor prvič v športni dvorani Lukna gostil 42. Šalamunov memorial, svetovni pokal v moški in ženski športni gimnastiki. Med tekmovalce se vrača Aljaž Pegan.

Pegan je ta čas že okreval po poškodbi hrbta, ki mu je preprečila tudi nastop na prvenstvu stare celine v Milanu, kjer bi branil bronasto odličje. Izkušeni telovadec pravi, da je z njegovim hrbtom vsak dan bolje. "Zdaj sem začel že delati, tudi pegana in zvinek, strah me je poizkusiti le še sklopko, pri kateri sem se poškodoval, čeprav imam dober občutek. Mislim, da bo do svetovnega pokala v Mariboru vse super, morda bom imel malo težav le s tekmovalno kondicijo. Veselim se že tega nastopa pred domačimi navijači, a predstavil se bom z lažjo vajo," je povedal 34-letni telovadec Trnovega, ki pa še ne ve, s katero različico sestave se bo predstavil v petkovih kvalifikacijah.

"Hrbet je za zdaj dobro. Sam si želim tekmovati z vajo, ki bi imela izhodiščno oceno 16,2 točke, a mi 'coach' (Peganov trener Jože Mešl, op.) tega ne pusti. V bistvu še nisva povsem sestavila vaje, s katero bom tekmoval. A tudi v takšni sestavi je še vedno pegan, še vedno je na koncu trojna skrčena salta, tako da ni lahko. Bomo videli, kaj se bo izcimilo, čeprav si 'coach' želi, da bi delal kar 'ta zaresno' vajo. V vsakem primeru bom moral v prvi vrsti telovaditi brez večjih napak," je dobre volje razlagal Pegan.

Seveda bo mariborska dvorana Lukna konec tedna videla tudi oba finalista evropskega prvenstva v Milanu - Mitjo Petkovška in Sašo Bertonclja. Nastopili bodo še Alen Dimic, ki je lani za Peganom osvojil drugo mesto na drogu, Rok Klavora in Žiga Britovšek, medtem ko je Žiga Šilc, ki je prav tako nastopil na EP, poškodovan. Med telovadkami pa bodo slovenske barve zastopale Adela Šajn, Saša Golob, Tjaša Kysselef in Alenka Dolničar.

Ne spreglejte