Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2008,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 2. 2008, 8.43

8 let

Vladimir Kličko zlahka do naslova prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je v noči na nedeljo v New Yorku zlahka osvojil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBO.

Kličko je tako po naslovu prvaka po verziji IBF dodal še en prestižni šampionski pas. V razprodanem Madison Square Gardnu je Kličko po dvanajstih rundah po točkah ugnal branilca naslova Rusa Sultana Ibragimova. Enaintridesetletni Kličko je s tem Ibragimovu prizadejal prvi poraz v njegovi poklicni karieri, hkrati pa je Ukrajinec postal prvi boksar v zadnjih devetih letih, ki se zdaj ponaša z vsaj dvema šampionskima pasoma. Nazadnje je bil Britanec Lennox Lewis leta 1999 prvak v treh verzijah, in sicer po WBC, WBA in IBF.

Do naslova brez velikega aplavza

Kljub uspehu Kličko tokrat ni požel velikega aplavza v razprodani dvorani, saj je bil ob svoji 49. zmagi v 53 poklicnih dvobojih (od tega 44 s KO) vse preveč neaktiven in je zgolj nadzoroval potek borbe, s čimer si je prislužil tudi številne žvižge iz več kot 14.000 glave množice.

Kličko, sicer boksar z doktoratom, ki v prostem času najraje igra šah, je s preprostimi udarci ugnal nasprotnika, pri čemer mu sploh ni pustil blizu. K temu je najbrž pomagalo tudi dejstvo, da je Kličko s svojih dva metra telesne višine, s tem je bil od Ibragimova višji za 15 centimetrov, in približno devetimi kilogrami dodatne teže precej močnejši od nasprotnika, Rus tako ni našel poti do dobrega udarca.

Deloval sveže in nedotaknjeno

Ibragimov (24 dvobojev, 22 zmag, en poraz) je bil poleg tega prepočasen, Kličko pa je vse do zadnjega udarca na gong deloval sveže in nedotaknjeno.

"Zelo sem vesel, da imam tri pasove," je po zmagi dejal Kličko, ki si sicer lasti tudi naslov prvaka po verziji IBO.

"Bilo je težko"

"Prav tako me veseli dejstvo, da si znova lastim naslov po verziji WBO. To je bil prvi pas, ki sem si ga priboril. Nocoj je bilo proti Ibragimovu težko. Vedno znova se je umikal. Bil je zelo previden, a na koncu šteje le zmaga," je še povedal Kličko.

"Mislim da je bil precej hitrejši, kot v zadnjih nekaj dvobojih. Moj načrt je bil biti bolj aktiven in napadati naravnost, a seveda to ni bilo dovolj. Kličko je resnično dosti prenesel," pa je po porazu dejal Ibragimov.

Ne spreglejte