Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2012,
21.41

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Flajs Dejan Vinčić Luka Slabe

Četrtek, 5. 4. 2012, 21.41

3 leta, 10 mesecev

Vinčić: Pokazali, kdo je glavni v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so suvereno ubranili naslov državnih prvakov. Kaj so po končanem finalu povedali kapetan ''oranžnih zmajev'' Andrej Flajs, podajalec Dejan Vinčić in trener Calcita Luka Slabe?

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Osebno sem pričakoval težko tekmo. Vedel sem, da ima Calcit kakovostno ekipo, da bo motiviran, neobremenjen, in da bo storil vse, da nas premaga, za nas pa sem vedel, da smo nekje v podzavesti preveč prepričani v uspeh. Nisem se zmotil, tekma je bila res težka, Kamničani so nas namučili. Niz in pol jih nismo jemali preveč resno, ni bilo ne obrambe ne napada, oni pa so igrali disciplinirano, taktično zrelo, napak praktično niso delali. Mi smo se prebudili šele v končnici drugega niza, v tretjem in četrtem pa kljub izenačenemu boju vendarle naredili tri, štiri točke več od tekmecev in si s tem priborili zmago. Pohvaliti moram Kamničane, pa ne samo njih, tudi v Kanalu, Kranju in Murski Soboti se odlično dela, seveda pa zaostajajo v pogojih, niso niti profesionalci, tako da je še naprej pričakovati našo premoč v državnem prvenstvu."

Dejan Vinčić, podajalec ACH Volleyja: "Premagali smo jih s težavo, na koncu pa smo vendarle pokazali, kdo je glavni v Sloveniji. Čestitati moram ekipi Kamnika, odigrali so odlično, videlo se je, da so se zelo dobro pripravili nas. Mi smo začeli v krču, igrali toplo - hladno, zelo nesamozavestno, v prvem nizu smo imeli v zraku šest protinapadov, nobenega nismo zaključili. Prišlo je do nervoze, ki je botrovala temu, da je bila tekma izenačena in negotova do konca. Odbojka je nepredvidljiv šport, zato je treba vsako tekmo vzeti resno, mi smo imeli pravi pristop le v Kamniku. Ampak ne glede na vse to, zmagali smo po treh tekmah in dosegli zadan cilj."

Luka Slabe, trener Calcit Volleyballa: "Še vedno vztrajam pri tem, da smo mi najboljšo letošnjo tekmo odigrali na začetku sezone v evropskem pokalu proti belgijski ekipi, proti Halenu. Ni pa zanemarljivo, kaj smo danes dosegli. Poleg enega niza smo imeli v žepu še dva, a smo zaradi naivnosti in lastnih napak izgubili tekmo. Ves čas sem bil prepričan, da nam bo uspelo, na žalost nam ni, bolj po naši krivdi kot po superiornosti ACH Volleyja. Krivi smo si sami, imeli smo nekaj težav pri sprejemu, a nič ne de, fantje si zaslužijo pohvale za dobro in srčno tekmo, veseli smo tega, kar nam je letos uspelo. Nekateri fantje imajo še možnost za napredek, tako da smo lahko boljši. Seveda ob taki pomoči sponzorja, brez katerega uspehov ne bi bilo. Sam imam pogodbo do konca aprila, zato zdaj ne bi govoril o prihodnosti. Zaenkrat nič ne vem o kakšnih drugih ponudbah."

Ne spreglejte