Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
11.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 11.38

8 let, 5 mesecev

Vinčec po zobobolu 19.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Prvokategorna jadralska regata v Melbournu se je za slovenske tekmovalce že končala. Blizu najboljše deseterice se je izmed Slvoencev uspelo prebiti le Gašperju Vinčecu v razredu finn.

Najboljša deseterica bo v soboto začela boj za odličja. Gašper Vinčec se je zaradi zdravstvenih težav odpovedal nadaljnjim nastopom in tekmovanje sklenil na 19. mestu. Vinčec, ki je ves čas jadral s pomočjo zdravil, se je po deseti regati v zalivu Port Philip odločil za predčasen konec. V upanju, da se bo do svetovnega prvenstva rešil zobozdravstvenih tegob, se je po nasvetu zdravnika odpovedal zadnjima dvema preizkušnjama.

Slovenska para 21.

V olimpijskem enosedu finn je pred zaključno regato desetih najboljših, ta šteje dvojno in zato lahko še premeša vrstni red, v vodstvu legendarni Britanec Ben Ainslie, štirikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvak, pred rojakom Edwardom Wrightom in Špancem Rafaelom Trujillom.

V moškem dvosedu 470 sta Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny prvo regato za svetovni pokal v olimpijskem letu solidno opravila in jo končala na 21. mestu v konkurenci 80 posadk. Podobno velja tudi za ženski dvojec olimpijskega 470, Tejo in Aljo Černe, ki sta prvokategorno regato prav tako končali na 21. mestu med 48 posadkami.

Ne spreglejte