Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2011,
15.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gašper Vinčec Vasilij Žbogar

Nedelja, 29. 5. 2011, 15.13

5 let, 6 mesecev

Vinčec četrti, Žbogar šesti na Nizozemskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Koprčan Gašper Vinčec je bil peti v razredu finn (42 točk) na peti tekmi svetovnega pokala v jadranju v Medembliku na Nizozemskem.

Izolan Vasilij Žbogar je v tem razredu končal na šestem mestu (50 točk).

"Osnovni cilj je bil izpolnjen, saj sem bil na tekmi, ki šteje tudi za slovenske kvalifikacije za OI, še drugič pred Žbogarjem. Moram pa priznati, da nisem v super formi. Fizično sem sicer dobro pripravljen, tudi barka je hitra. Ni pa še elastičnosti in avtomatizmov na na morju. Bo pa to še prišlo," je dejal Vinčec in dodal, da si si želi, da bi čim prej na tekmi na najvišji ravni prišel tudi na stopničke za zmagovalce. "Dosegel sem najboljši izid v razredu finn, odkar v njem leto in pol jadram. Do treh četrtin tekmovanja sem bil celo na tretjem mestu. Nato pa sem v peti regati prehitro startal in čeprav sem bil 10., sem dobil maksimalni pribitek. Drugače bi bil tudi višje v skupnem seštevku. V tretjem plovu sem dosegel tudi prvo regatno zmago v razredu finn. Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Na svoj dvoboj z Vinčecem gledam tako kot na vse z ostalimi jadralci. Je pa zelo izkušen jadralec v razedu finn in zame je velik uspeh, če ga prehitim. Se hitro učim in imam še veliko možnosti za napredovanje. Te rezerve bom skušal čim prej uresničiti," je nastop ocenil Žbogar.

Zmagal je svetovni prvak Britanec Edward Wright (14 točk), ki je z zmago v zadnji regati na drugo mesto potisnil dotlej vodilnega in branilca lanske zmage Hrvata Ivana Kljakovića Gašpića (15 točk). Slednji je zaostal le za točko, tretji skupno pa je bil Avstralec Brendan Casey (36), ki je bil pred Vinčecem le šest točk. Med obema Slovencema je bil še Nizozemec Pieter Jan Postma (45).

Blizu regati za medalje najboljše deseterice sta bili tudi dve slovenski posadki v razredu 470. Med moškimi sta bila Mitja Mikulin in Sebastian Prinčič 12., med jadralkami pa sta bili Tina Mrak in Teja Černe 14. Vesna Dekleva Paoli, Katarina Kerševan, Lena Koter so v dvobojevanju zasedle 16. mesto.

Tidd Dylan in Nejc Dolinšek sta v razredu 470 končala kot 33. (128 točk, 20., 21., 18., 13., 32., 29., 27). Karlo Hmeljak je bil 29. v razredu laser, Luka Domijan 61., Nik Pletikos pa 82. Špela Puh je na jadralni deski RS-X na 30. mestu, Aljaž Maslo pa je 43.

Ne spreglejte