Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2013,
14.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2013, 14.25

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Kauzerju se je večerni trening zalomil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski kajakaš Peter Kauzer te dni trenira na novi progi, tudi on pa je navdušen nad progo in samimi pogoji v Al Ainu.

Peter Kauzer z veseljem vesla po zahtevni progi, ki tekmovalcem pobere izjemno veliko energije. "Drugače je kot v Avstraliji, saj tam voda ni tako hitra in divja, tako da ni tako velikega preskoka z mirne na divjo vodo. Tukaj pa je cela proga zelo dolga in zahtevna. Luštno je, roke in telo pa trpijo, a bomo že zdržali še dva tedna in pol. Zelo uživam. Vreme je odlično, saj ni prevroče, tudi veter ne piha več. Prvih nekaj dni je pihalo, a se je umirilo," je povedal Kauzer. Hrastničan je bil ob prihodu na novo prizorišče presenečen nad zahtevnostjo proge: "Pred prihodom sem gledal videe, saj so bili Florence, Martikan in brata Hochschorner že tukaj, pa ni bilo videti tako zahtevno. Ko veslaš, se zdi, da ni konca ovinkov na tej progi. Zdi se mi, da bo to postala priljubljena destinacija za Evropejce."

Na večernem treningu poškodoval čoln

Trojica Slovencev ter lanskoletni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Francoz Etienne Daille pa so si privoščili tudi nočni trening pod reflektorji, ki je slalomiste navdušil, čeprav se nekoliko drugačna kajakaška izkušnja za Kauzerja ni najbolje končala. V spodnjem delu proge je namreč s čolnom nesrečno zadel ob skalo ter ga resno poškodoval. Po trku je bilo zanj treninga predčasno konec, to pa je tudi pomenilo, da je moral svoj čoln začasno zamenjati za testnega ter svojega dobro zakrpati.

Na tovrstne nevarnosti je opozoril tudi njegov klubski in reprezentančni kolega Janoš Peterlin, ki, podobno kot preostali tekmovalci, odločitve, da Avstralijo zamenja za Al Ain, ni obžaloval: "Proga je zelo dobra, saj je izredno dolga, tako da lahko veliko narediš za pripravo na novo sezono. Ima sicer veliko mest z ostrimi kamni, kjer lahko hitro poškoduješ čoln in moraš kar paziti. Verjetno je to trenutno ena izmed najboljših prog na svetu in je v popolnem nasprotju s tisto v Avstraliji. Zadovoljen sem, da sem prišel sem, saj so temperature znosnejše kot v Avstraliji, tam je včasih prevroče, tukaj pa je temperatura primerna, pogoji pa so odlični."

Ne spreglejte