Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2015,
15.34

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2015, 15.34

7 let, 11 mesecev

Veslači v Luzern odhajajo na lov za vozovnicami za svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Luzern se na zadnjo tekmo svetovnega pokala te sezone podajajo štirje slovenski veslači, Gašper Fistravec in Janez Zupan v dvojnem dvojcu in člana lahkega dvojnega dvojca Rajko Hrvat in Marko Bolha.

Luzern bo tudi letos eden zadnjih pokazateljev pripravljenosti najboljših pred svetovnim prvenstvom, ki ga bo letos med 30. avgustom in 6. septembrom gostil francoski Aiguebelette. Pomembna testa za mlade bosta še SP U-23 v Plovdivu med 22. in 26. julijem ter mladinsko SP v Riu de Janeiru med 5. in 9. avgustom. Zadnje prizorišče bo prvi večji mednarodni test olimpijske proge za igre prihodnje leto.

Slovenija v Luzern za prihodnji konec tedna pošilja dve orožji, dva dvojna dvojca. Na papirju sta v nekoliko boljšem položaju lahka veslača Hrvat in Bolha, ki sta na jubilejni 60. mednarodni regati na Bledu sredi junija vknjižila dve zmagi. V Luzernu bo zbrana najbrž vsa veslaška smetana, tudi čezoceanske ekipe, konkurenca bo tako še ostrejša.

Selektor: Določeni rezultati kažejo na napredek

"Na splošno lahko rečem, da smo priprave opravili po načrtu, ki smo si ga zastavili po evropskem prvenstvu. Se pravi, povečala se je količina veslanja, prav tako skupni treningi, ki smo jih načrtovali za to obdobje. Z dvojnim dvojcem smo opravili tudi sparing trening v Zagrebu s trenutno najboljšim dvojnim dvojcem, bratoma Sinković s Hrvaške.

Določeni rezultati, ki smo jih dosegali na treningih, pričajo o napredku ekipe. Glede na to menim, da je trenutno stanje posadke dobro in po pričakovanju na ravni, ki sem jo načrtoval za to obdobje. Od lahkega dvojnega dvojca bi želel videti solidno, dobro kakovost, nekje v sredini konkurence v Luzernu. To bi bil že dober znak za usmeritev naprej in še za več dela na tem projektu," je na današnji okrogli mizi STA Maxi kluba v Ljubljani povedal selektor Dušan Jurše.

Hrvat: Če bova pokazala borbo, potem pride tudi rezultat

"Priprave so bile maksimalne in naporne, tako kot za vsak nastop. Po blejski mednarodni regati sva poskušala čim bolj uskladiti zaveslaj, kar je bila najina pomanjkljivost. Veliko dela naju sicer še čaka, ampak zdaj prihaja Luzern in najin cilj je, da nadgradiva nastope z Bleda. Če bova pokazala borbo, kot jo znava, potem je lahko lep rezultat," meni Hrvat, bronasti z letošnjega EP v lahkem skifu.

Predtekmovanja varovanca Iztoka Butinarja čakajo v petek od 10.15 naprej, repasaži so popoldan, polfinale v soboto popoldan, finale pa v nedeljo dopoldan. Gre za olimpijsko disciplino, ki bo slovenski posadki na SP v Franciji prinesla olimpijsko vozovnico v primeru, da se bosta Hrvat in Bolha uvrstila do 11. mesta.

Fistravec in Zupan še nista prepričala

Za zdaj selektorja Dušana Juršeta še nista prepričala člana dvojnega dvojca Fistravec in Zupan, ki ju tako na Rdečem jezeru čaka zahtevna naloga. Glavna težava je še vedno uveslanost posadke, ki pa je zdaj, po poldrugem mesecu skupnih treningov, že nekoliko boljša.

"Priprave so potekale po načrtu, kombinirano na Bledu, v Mariboru in Zagrebu. Trenutno čutiva veliko utrujenost, kar je tudi normalno za to obdobje, ko smo deset dni pred tekmo. Občutki s treningov, predvsem pa trenažni časi, so zelo dobri, saj jih dosegava brez težav. Upam, da se bo forma do Luzerna še dvignila. Tam je cilj uvrstitev v polfinale, saj če hočeva na SP ciljati med prvih 11 ekip, bo treba to pokazati že v Luzernu ali pa se temu vsaj približati. Sama veva, česa sva sposobna, in upam, da nama to uspe," pravi Fistravec.

Ne spreglejte