Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
8.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 2. 11. 2012, 8.36

8 let, 5 mesecev

V Zagrebu zadnji test za plavalce pred EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zagreb bo konec tedna gostil jubilejni 40. mednarodni plavalni miting Mladost 2012. To bo za plavalce zadnji test pred evropskim prvenstvom, ki bo čez tri tedne v francoskem Chartresu.

Zagrebški prireditelji so vnovič zagotovili zelo močno konkurenco. Med več kot 500 plavalci bodo ob Slovencih izstopali domači reprezentanti, tekmovalci Turčije, Srbije in BiH ter številni odlični posamezniki, na čelu z olimpijskim prvakom na 200 prsno Madžarom Danielom Gyurto, svetovnim rekorderjem na 100 mešano Petrom Mankočem, Estonko Triin Aljand in Ukrajinko Darino Zevino.

"Do evropskega prvenstva so še trije tedni in večina plavalcev je v obdobju tempiranja forme. Tisti, ki so dali prednost decembrskemu svetovnemu prvenstvu so še v polnih pripravah. Izidi zato tukaj še ne bodo povsem vrhunski, vseeno pa je konkurenca tako močna, da vendarle pričakujem najboljše letošnje dosežke. Vsekakor je to glede na zasedenost in termin zelo pomembna tekma," pred odhodom v Zagreb pravi slovenski selektor Roni Pikec, ki pa bo ekipo za Francijo oblikoval čez teden dni, ko se izteče rok za prijavo. "Na sporedu je še nekaj manjših mitingov in plavalci bodo imeli tudi na teh priložnost, da potrdijo norme."

Ne spreglejte