Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 9. 2008,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 28. 9. 2008, 13.30

8 let

V Švici le še pika na i

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tako kot številne sezone v zadnjih letih, bo tudi letošnja z zlatimi črkami zapisana v anale bogate in uspešne zgodovine slovenskega padalstva. Tudi na finalu svetovnega pokala stopničke.

Po številnih medaljah in imenitnih posamičnih uvrstitvah na svetovnem prvenstvu in na tekmovanjih za svetovni pokal, so se slovenski padalci izkazali tudi na finalu svetovnega pokala v Švici, domov pa se vračajo s štirimi uvrstitvami na stopničke na zadnji tekmi in z dvema zmagama v skupnem seštevku svetovnega pokala ter enim drugim mestom.

Za stopničke sta v Locarnu poskrbeli obe leški moštvi Flycom in Elan za drugo in tretje mesto med ekipami, ter Maja Sajovic in Irena Avbelj med posameznicami za zmago in drugo mesto med dekleti. Končna bera po šestih tekmah svetovnega pokala pa je naravnost fantastična. Skupna zmaga za imenitno ekipo Elan, ki že vrsto let skače v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek in v zadnjih letih praktično ne pozna poraza. Med dekleti je skupno zmago osvojila Irena Avbelj, na drugem mestu pa ji je družbo delala še Maja Sajovic.

Sajovičeva se je na zmagovalne stopničke skupnega seštevka povzpela prav na zadnjem tekmovanju, kjer je zmagala pred klubsko kolegico Ireno Avbelj. "Glede na to, da je naše najpomembnejše tekmovanje, svetovno prvenstvo, že za nami, sem bila tudi na zadnji tekmi dovolj zbrana in skakala tako, da sem uspela ubraniti prvo mesto v skupnem seštevku. Sezona je bila dolga, naporna, a se z uspehi potem marsikaj izniči. Vesela sem zavoljo sebe, ekipe in Maje, delo smo opravili odlično, in prepričana sem, da smo si zaslužili nekaj počitka," je po novem uspehu dejala Irena Avbelj.

V skupnem seštevku se Slovenci le v moški konkurenci niso uvrstili na stopničke, tik pod njimi je ostal Senad Salkič, ki pa je tako kot moštveni kolegi verjetno zelo zadovoljen z ekipnim uspehom po šestih tekmovanjih. "Veliko dela smo vložili v to sezono, a na koncu se nam je vse skupaj poplačalo. Na zadnji tekmi resda nismo bili najbolj zbrani, a je bila naša prednost iz preteklih petih tekmovanj zadostna za novo skupno zmago," je bil po novem uspehu zadovoljen tudi Senad Salkič.

Po novi imenitni sezoni si bodo padalci privoščili nekaj odmora, potem pa se bodo posvetili službenim obveznostim, ki jih čakajo v slovenski vojski, meseca decembra pa se pričnejo priprave na zimsko sezono v paraskiju. V tej disciplini, sestavljeni iz veleslaloma in skokov na cilj, jih čaka meseca marca svetovno prvenstvo v Avstriji. Kot dokaz, da letošnji rezultati padalcev sežejo tudi do slovenskega političnega vrha, je povabilo predsednika države Danila Türka, ki bo slovenske junake neba sprejel v petek.


Rezultati:

Ekipe: 1. Dukla (Češ) - 36 cm 2. Flycom (Lah, Bečan, Avbelj, Kozjek, Sajovic) - 48 3. Elan (Karun, Ban, Salkič, Erjavec, Vodišek) - 50 … 9. Ptuj (Balta, Vindiš, Janžekovič, Jurič, Čuš) - 73

Moški: 1. Zitka (Češ) - 3 cm 2. Vedmoch (Češ) - 4 3. Salkič (Slo) - 5

Ženske: 1. Sajovic (Slo) - 7 cm 2. Avbelj (Slo) - 10 2. Grätzer (Švi) - 10

Ne spreglejte