Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 1. 2009,
12.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 21. 1. 2009, 12.55

7 let, 12 mesecev

V Sofijo ves razpoložljiv kader

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za judoistke in judoiste se prihajajoči konec tedna pričenja sezona svetovnih pokalov.

Za ženske bo prva tekma v Sofiji, za moške pa v Tbilisiju, kjer bo letos aprila tudi evropsko prvenstvo. Medtem ko se bo moški del reprezentance raje pripravljal doma in bo prvo tekmo izpustil, pa bo v Sofijo odpotovalo kar 15 judoistk.

Največjo zasedbo na tekmi svetovnega pokala doslej bodo vodili trije trenerji: Marjan Fabjan, Gregor Brod in Vlado Čuš. V Sofijo bodo odpotovale Kristina Vršič (Duplek, do 48 kg), Petra Nareks (Sankaku, do 52 kg), Vesna Đukič (Sankaku, do 57 kg), Tina Trstenjak (Sankaku, do 57 kg), Ana Tatalovič (Bežigrad, do 57 kg), Urška Žolnir (Sankaku, do 63 kg), Tina Razinger (Bežigrad, do 63 kg), Maja Uršič (Sankaku, do 63 kg), Nina Miloševič (Duplek, do 63 kg), Raša Sraka (Bežigrad, do 70 kg), Ana Velenšek (Sankaku, do 70 kg), Regina Jernejc (Sankaku, do 78 kg), Lea Murko (Drava, do 78 kg), Urška Urek (Drava, nad 78 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg, Sankaku).

Po zgledu teniških tekmovanj

V reprezentanci je tako nekaj novih imen, medtem ko bo glavnina pričakovanj znova slonela na judoistkah Sankakuja, bronasti olimpijki Luciji Polavder, Urški Žolnir, ki je letos na tekmovanju na Japonskem že pokazala dobro pripravljenost z zmago, pregovorno uspešni Petri Nareks ... Po poškodbi se v ekipo znova vrača Ljubljančanka Raša Sraka, po polletnih pripravah v ZDA pa tudi Regina Jernejc.

V sami sezoni svetovnega pokala je tudi nekaj novosti, po zgledu teniških tekmovanj so poslej v koledarju judo zveze tudi tekme za grand slam, kjer bo konkurenca tako za moške kot tudi za dekleta največja, prav tako pa bo prisoten bogat nagradni sklad. Super A svetovni pokali, kjer so prav tako nastopali moški in ženske, se odslej imenujejo grand prix, na vseh omenjenih tekmovanjih pa judoisti in judoistke kot do zdaj nabirajo točke, s katerimi se uvrstijo na lestvico v svoji kategoriji, ki dve leti pred olimpijskimi igrami šteje v olimpijsko kvoto.

Moški del ekipe bo svetovni pokal v Tbilisiju izpustil, nastopil pa bo na naslednji tekmi, to je 7. in 8. februarja, ko bo na sporedu že prvi veliki slam sezone v Parizu. Tam se bodo borila tudi dekleta.

Ne spreglejte