Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2008,
18.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 9. 5. 2008, 18.57

8 let

V polfinalu Münchna štirje slovenski čolni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Veslači so na uvodni tekmi svetovnega pokala v Münchnu opravili predtekmovalne in repasažne nastope.

V polfinale so se brez težav uvrstili Iztok Čop v skifu, oba slovenska četverca in Andraž Krek med skifisti v repasažu.

Najbolj zanimivo je bilo na olimpijski progi iz leta 1972 s slovenskega vidika seveda med skifisti. Po letu dni je v tem čolnu v svetovni eliti spet nastopil Iztok Čop, ki pa v predtekmovanju ni mogel prav oceniti svoje vožnje, saj ni imel resnega tekmeca za primerjavo. Še najbolj se mu je na drugem mestu približal slovenski tekmec Gregor Novak. Nastopil je tudi mladi Andraž Krek, ki se seveda še ne more meriti z najboljšimi, in Norvežan Olaf Tufte, tudi dober Čopov prijatelj, ga je ugnal brez težav. V repasažu se je nato Krek vendarle prebil v polfinale, saj je v boju za zmago brez težav ugnal Grka Stergiosa Papachristosa. Novaku se računi niso izšli po načrtih. V svoji skupini, v nadaljevanje je vodila le zmaga, je osvojil tretje mesto, zmagal pa je Bolgar Aleksander Aleksandrov. Novak bo juri nastopil v finalu F.

Težko delo v polfinalu

V polfinalu bo imel predvsem Krek zelo težko delo, saj ga za preboj v finale, tja iz treh polfinalov vodita le prvi dve mestu, čakajo Litovec Mindaugas Griskonis, Čeh Ondrej Synek, Nemec Marcel Hacker, Nizozemec Sjoerd Hamburger in Hrvat Damir Martin. Nekoliko lažja naloga je pred Čopom, ki se bo meril s Poljakom Michalom Slomo, Kitajcem Liangom Zhangom, Švedom Lassijem Karonenom, Britancem Alanom Campbellom in Avstrijcem Ralphom Kreibichom.

Že v predtekmovanju so si polfinale v dvojnem četvercu zagotovili tudi Mariborčani Janez in Jernej Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc. Slovenska posadka se je vse do cilja borila za prvo mesto s Poljsko, v finišu pa izgubila dvoboj za dobre tri desetinke sekunde. Tudi drugo mesto je pomenilo napredovanje v polfinale, kjer bodo tekmeci za tri mesta v finalu še posadke Velike Britanije, Nemčije, Belorusije, Avstralije in Romunije.

Tudi Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman in Rok Kolander v četvercu brez krmarja so napredovali neposredno v polfinale. V predtekmovanju so jih ugnali Britanci in Nemci, v polfinalu pa bodo ob Britancih njihovi tekmeci še čolni iz Francije, Italije, Nizozemske in Belorusije.

Manj uspešna sta bila v dvojcu brez krmarja Boštjan Božič in Matej Rodela. Že v predtekmovanju sta se morala zadovoljiti s petim mestom, v repasažu nato s četrtim in obalna veslača bosta v soboto nastopila v finalu C.

Ne spreglejte