Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 6. 2009,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 6. 6. 2009, 9.06

8 let

V polfinalu bolderske preizkušnje v Vailu štirje Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ameriški zvezni državi Kolorado, prizorišču četrte letošnje tekma za svetovni pokal plezalcev v balvanskem plezanju, so se v kvalifikacijah odlično odrezali vsi štirje slovenski predstavniki.

V današnji polfinale so se uvrstili Natalija Gros, Katja Vidmar, Mina Markovič in Klemen Bečan.

Najprej so se v steno podale ženske. Grosova je v tokratnih kvalifikacijah od Slovenk pokazala največ. Trenutno zaseda peto mesto. Vidmarjeva za Grosovo ni veliko zaostala in je pred polfinalom sedma, Markovičeva pa deseta. V polfinalu se bo pomerilo 20 tekmovalk.

Barve Slovenije brani še Bečan, ki se je tudi uspešno kvalificiral naprej v današnji polfinale. Edini slovenski tekmovalec v moški konkurenci je pred polfinalno odločitvijo na enajstem mestu od dvajsetih polfinalistov.

Vail je svetovno znano smučarsko središče, ki leži na nadmorski višini 2400 metrov, kar je 100 metrov manj od slovenske Kredarice.

Vsi štirje slovenski športni plezalci bodo dali vse od sebe, da se ne bi ponovil Dunaj, kjer so pred enim tednom doživeli pravo "šok terapijo". Slovenski balvanisti so na prejšnji tekmi svetovnega pokala sicer prikazali nekaj solidnih nastopov, vendar premalo za res vrhunske uvrstitve, saj prav nobenega slovenskega predstavnika ni bilo v finalu.

Na Dunaju se je najbolje odrezala Katja Vidmar, ki je kljub poškodbi kolena uspela stisniti zobe in se uvrstila v polfinale, kjer je zasedla 17. mesto, ostali, tudi najboljša slovenska balvanistka in aktualna evropska prvakinja Grosova, pa so takrat pokazali premalo. Grosova je trenutno na jakostni lestvici svetovnega pokala na petem mestu najvišje uvrščena slovenska športna plezalka v balvanskem plezanju v svetovnem merilu.

Ne spreglejte