SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V obeh skupinah bo še pestro

3

termometer

 | Foto:
V modri skupini je na sporedu še pet krogov, v zeleni pa še dva. Končnica se bo začela 13. marca.

Po petih odigranih krogih v modri skupini (Kamničanke in Mariborčanke so odigrale že šest tekme, op. a.), v kateri se ekipe potegujejo za čim boljša izhodišča v končnici, je stanje takšno, kakršno je bilo pred začetkom drugega dela prvenstva in kakršno se je tudi napovedovalo. Kamnik je povsem upravičil in potrdil vlogo prvega favorita za letošnji naslov, kajti z izjemo tekme v Murski Soboto so varovanke Olega Gorbačova svoje tekmice premagovale dokaj gladko. Na nekaterih tekmah, tudi na zadnji proti Zgornji Gorenjski, se je sicer pokazalo, da so dekleta iz mesta ob Kamniški Bistrici ranljiva, toda presenečenja oz. senzacije (še) ni bilo. Kamničankam zaenkrat niso kos niti Štajerke, njihove največje konkurentke v boju za veliki finale, do katerega pa je še precej daleč.

Precej bolj zanimivo kot na vrhu, kjer precej izstopata vodilni ekipi, je v sredini lestvice modre skupine, v igri za tretje mesto so namreč še tri ekipe, ki se temu mestu še niso odpovedale oz. se bodo zanj borile. Trenutno najbolje kaže šempetrski Aliansi, ki ima tri točke naskoka pred Gorenjkami in sedem pred Koprčankami, kar pa še ne pomeni, da bodo na tem mestu tudi ostale. Aliansa je v modro skupino prinesla šest bonus točk, ki bodo morda ob koncu prinesle prednost pred zasledovalkami. Najbližje odbojkaricam iz Savinjske doline je ekipa Zgornje Gorenjske, ki je Alianso v medsebojnem dvoboju tudi premagala, zato bo morda ravno ta tekma odločala o boljšem izhodišču pred končnico, zadnje besede v tem troboju pa zagotovo niso rekle še Koprčanke.

Precej manj možnosti za preboj v zgornjo polovico lestvice imajo odbojkarice iz Puconcev, ki so sicer Kamniku v četrtem krogu odščipnile točko, za senzacijo pa je Prekmurkam zmanjkalo nekaj športne sreče in izkušenj. Kema je z dvema točkama prikovana na šesto mesta, s katerega se bo le s težavo prebila naprej, toda z uvrstitvijo v končnico so v Puconcih več kot zadovoljni. Končnico si je tudi že zagotovila ekipa Hit iz Nove Gorice, ki dokaj prepričljivo vodi v zeleni skupini, za še eno prosto mesto med osmerico pa bosta odločala zadnja dva kroga, kandidatke pa so še odbojkarice Vitala in Formisa, medtem ko so Grosupeljčanke izgubile vse teoretične možnosti za uvrstitev v 'play off'. Preostalih pet krogov v modri in še dva kroga v zeleni skupini bosta sila zanimiva, končnica pa se bo začela 13. marca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin